Meteoroloji hafta sonu için İstanbulluları uyardı!! Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Meteoroloji hafta sonu için İstanbulluları uyardı Hafta sonu hava durumu nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 11:56

Meteorolojinin hafta sonu için hava tahmini nasıl? Sağanak yağış yurdun hangi bölgelerinde etkili olacak? Hafta sonu hazırlıksız yakalanmamak için haberimizi inceleyin.

Haberin Devamı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan, gece saatlerinde Adana ve Osmaniye çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji hafta sonu için İstanbulluları uyardı Hafta sonu hava durumu nasıl olacak


HAFTA SONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji'den alınan bilgiler doğrultusunda bu hafta havalar yurt genelinde sıcak geçecek. Üç büyük kent olan İstanbul Hava Durumu bugün, Ankara ve İzmir'de hava sıcaklığının mevsim normallerinin 2-3 derece üstünde seyredeceği öğrenildi. Alınan bilgilere göre, yurt genelinde bu hafta kavurucu sıcaklar yaşanacak.

İstanbul hava durumu için tıklayınız.

HAFTA SONU İSTANBUL'UN HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

İstanbul hava durumu tahminlerine göre İstanbul'da 7 Ağustos Cuma hava sıcaklıkları mevsim normallerinde esecek. Rüzgar ise şiddetini arttıracak. İstanbul'da en düşük sıcaklığın 25 derece, en yüksek sıcaklığın ise 33 derece olması bekleniyor. Nem oranının en düşük %70, en yüksek %89 olacağı İstanbul'da, rüzgarlar kuzeydoğu yönünden esecek ve hızı saatte 29 km/sa olacak.

8 Ağustos Cumartesi günü ise en düşük sıcaklığın 25 derece, en yüksek sıcaklığın ise 32 derece olması bekleniyor. 9 Ağustos Pazar en düşük sıcaklığın 24 en yüksek sıcaklığın 33; 10 Ağustos Pazartesi günü günü için en düşük sıcaklığın 24, en yüksek sıcaklığın 30 derece olması tahmin ediliyor, 11 Ağustos Salı günü en düşük sıcaklıkların 24 en yüksek sıcaklıkların ise 34 derece olması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!