Meteoroloji: Çok şiddetli ve kuvvetli yağış geliyor

Güncelleme Tarihi:

Meteoroloji: Çok şiddetli ve kuvvetli yağış geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 11:36

Meteroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde bugün ve gece saatlerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağış görüleceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Meteoroloji yağışların; Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve İstanbul çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmininde bulundu ve meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtınalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Yeni bir yağışlı havanın etkisine giren İstanbul ve çevresinde, hava sıcaklığı 4-8 derece azalacağı belirtildi.

SALI VE ÇARŞAMBA HAVA NASIL OLACAK

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; salı ve çarşamba günleri yurt genelinde tahmin edilen hava durumu, şöyle:

- Salı günü; Marmara, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Sivas ve Kayseri çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Rize, Düzce, Zonguldak, Bartın ile İstanbul, Sakarya ve Kocaeli’nin kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege’de Kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

- Çarşamba günü; Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya, Malatya, Erzincan ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları ile Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji’DEN MARMARA DENİZİ VE KUZEY EGE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi ve Kuzey Ege’de fırtına beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, salı günü sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapılarak, şöyle denildi:

"Marmara’da Salı günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/s) fırtına şeklinde esecek olan rüzgar, Çarşamba günü ilk saatlerde etkisini kaybedecek. Kuzey Ege’de ise Salı günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/s) fırtına şeklinde esecek olan rüzgar, Çarşamba günü ilk saatlerde etkisini kaybedecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!