Meteoroloji çalışanlarından protesto

Güncelleme Tarihi:

Meteoroloji çalışanlarından protesto
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2012 14:45

Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanları, kurumdaki atamaları protesto etti.

Genel Müdürlük binası önünde toplanan çalışanlar adına basın açıklaması yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 145 istasyon ve 8 bölge müdürlüğünün kapatıldığını belirterek, bu kapatmalarla 400'den fazla personelin kış gününde mağdur edildiğini ileri sürdü.

Yazgan, atamalarla personelin motivasyonu, çalışma azmi ve aile bütünlüğünün bozulduğunu da ileri sürerek, şöyle konuştu:

“657 sayılı kararname ile kapatılan istasyon müdürlüklerinde bulunan müdürler ve bölge müdürlüklerindeki şube müdürü ve yardımcıları, araştırmacı kadrosuna atandı. Bu atamalarla personelin unvanları elinden alınırken, ücretlerinde de 400 ile 900 lira arasında kayıp oluştu. Kapatmalarda objektif değerlendirmeler kesinlikle dikkate alınmamıştır. Kamu çalışanlarının temsilcisi olan sendikaların da görüşleri alınmamıştır. Personelin durumu düşünülmeden 'Ben yaptım oldu mantığıyla' yapılan kapatmalar tam anlamıyla adaletsizliktir. Taşrada yapılan bu adaletsizliğin ne yazık ki genel müdürlük personeline de yapılacağı söylenmektedir. Nereye gönderileceğini ve ne iş yapacağını bilmeyen personelden nasıl verim beklenebilir?”

Konuyla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı müsteşarı ile görüştüklerini belirten Yazgan, meteoroloji çalışanlarının daha fazla mağdur edilmemesi için konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yazgan, basın açıklamasının ardından bir gazetecinin “Hava tahmini konusunda neler söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine de “Hava durumu biraz kötü. Bir süre daha böyle soğuk devam edecek gibi. Ama bizim için geçerli olan memurun hava durumu” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!