Metal Fırtına film oluyor

Güncelleme Tarihi:

Metal Fırtına film oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2006 10:38

“Kurtlar Vadisi-Irak”, “Babam ve Oğlum”, “Organize İşler” adlı yapımlarla gişe rekorları kıran Türk Sineması, üç yeni projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Orkun Uçar ve Burak Turna'nın kaleme aldığı çok satan roman ”Metal Fırtına” ile “Karaoğlan”ın yaratıcısı Suat Yalaz'ın “Son Osmanlı-Yandım Ali” adlı yapıtı beyazperdeye uyarlanırken, Semir Aslan Yürek'in “Eve Giden Yol” adlı filminin çekimlerine gelecek ay başlanacak.

Haberin Devamı

Özen Film yetkililerinin açıklamasına göre, geçen yılın en çok satan romanlarından “Metal Fırtına”nın sinema filmi hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Türk medyasının yanı sıra New York Times başta gelmek üzere dış basının da ilgisini çeken “Metal Fırtına” için yazarlarla 30 Eylül 2005'te anlaşma yapan Özen Film, yapımın öyküsünü geliştirmek üzere yazım ekibi kurdu. Yazım ekibinin, “Türkiye'nin hassas politik ve stratejik konumunu göz önünde bulundurarak evrensel bir projenin gereği olan kapsamlı araştırmalar” yapacağı ve senaryoyu buna göre kuracağı belirtildi.

Filmin hikayesine dair ayrıntılar üzerinde çalışıldığı, yönetmen ve oyuncu kadrosunun oluşturulmasına ilişkin gelişmelerin de önümüzdeki günlerde şekilleneceği kaydedildi.
  
“SON OSMANLI” GELİYOR

  
Suat Yalaz'ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanacak bir diğer film de “Son Osmanlı-Yandım Ali”...

Haberin Devamı

“Karaoğlan”ın yaratıcısı Yalaz'ın eserinden beyazperdeye uyarlanacak filmin çekimlerine Ağustos ayında başlanması planlanıyor.

'Çizerliğe “İkizler Çiftliği” adını verdiği bir çizgi roman çalışmasıyla başlayan ve “Kızıl Tuğ”, “Karaoğlan” gibi ünlü çizgi romanlarıyla tanınan Yalaz, aslında beyazperdeye yabancı bir isim değil. Karaoğlan'ın, 1965 yılında “Altaydan Gelen Yiğit” adıyla filme alınmasıyla sinemaya adımını atan Yalaz, kendi firması adına 8 film yaptı. Yalaz'ın ünlü karakteri Karaoğlan'ı Türk Sineması'nın dev aktörlerinden Kartal Tibet canlandırmıştı.

“EVE GİDEN YOL”...
  
Özen Film'in bu yıl gerçekleştireceği üçüncü projesi ise “Eve Giden Yol” ismini taşıyor.

Semir Aslan Yürek'in senaryosunu yazıp yönetmenliğini yapacağı ”Eve Giden Yol” adlı yapımın hazırlıklarının bitmek üzere olduğu ve çekimlere gelecek ay başlanmasının planlandığı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!