Meslekte 50 yıl onur töreni yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Meslekte 50 yıl onur töreni yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2008 19:35

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı (İLEV), meslekte 50. yılını dolduran gazeteci, sinemacı ve radyoculara plaket verdi.

Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) Konferans Salonunda düzenlenen, “Meslekte 50 Yıl Onur Günü” töreninde konuşan İLEV Başkanı Haldun Cezayirlioğlu, 2000'de mütevazı bir öğrenci ödül töreni olarak başlayan etkinliği, İLEV'in 2001'den beri büyük bir mutlulukla sürdürdüğünü ifade etti.

Cezayirlioğlu, şunları kaydetti:

'İletişim alanında çalışan üstatlarımıza katkıda bulunmak için gerçekleştirilen bu törenle, şimdinin ustaları ile geleceğin ustalarını bir araya getiriyoruz. Bu etkinlikte, fakültemizde çeşitli atölyelerdeki çalışmalarıyla ödüle değer görülen öğrenciler de var. Mesleğe ilk adımını atmış öğrenciler, ustalarından ödül almanın mutluluğunu yaşayacaklar.”

İletişim alanında “usta-çırak” ilişkisinin önemini vurgulayan Cezayirlioğlu, törenin bu ilişkinin başlangıcına vesile olmasını diledi.

Cezayirlioğlu, törene destek veren ve aralarında Anadolu Ajansı, Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Ankara Üniversitesi Rektörlüğünün de yer aldığı sponsorlara teşekkür etti.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Geray da İLEV'in başlattığı etkinlikle mesleğinde “yarım asırlık çınar” olmuş kişilerin biraraya geldiğini ifade etti.

Basın yayın alanındaki sivil toplum kuruluşları gibi belirli gazetecilere ödül vermediklerini kaydeden Geray, “Biz, 50. yılını dolduran sinemacı, radyocu, gazetecilerin hepsine ödül veriyoruz. Çünkü, onların her biri mesleklerinde çok büyük emek verdi, çok büyük başarı sergiledi. 50 yıllık çınarların aramızda olması, fidanlar, yani öğrenciler için ayrı bir önem arz ediyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden radyo, gazetecilik, sinema ve reklamcılık dallarında başarılı çalışmalarda bulunanlara “Öğrenci Emek Ödülleri” verildi.

Aynı öğrenciler daha sonra meslekte 50. yılını dolduran, Ahmet Şenova, Ercan San, Erdoğan Sevgin, Güngör Özsoy, Hüdayi Bayık, Nevzat Ünlü, Orhan Gürdil, Refik Erduran, Sökmen Baykara, Suat Yalaz, Tuncer Özbaykal, Turhan Ada, Aram Gülyüz, Cevat Sezer, Suat İşhan, Mehpare Çelik, Necdet Erdur, Nevin Akkaya, Oğuz Gözen, Suzan Avcı, Temel Gürsu, Tunç Başaran ve Yılmaz Tok'a plaket verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!