Meslek lisesi mezunlarına yeni haklar

Güncelleme Tarihi:

Meslek lisesi mezunlarına yeni haklar
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, meslek lisesi mezunlarına müjde verdi. Bostancıoğlu, ‘‘Aynı dalda, aynı alanda meslek lisesini bitiren, meslek yüksekokuluna sınavsız geçebilecek’’ dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nu ziyaret eden Bostancıoğlu, meslek lisesini bitirenlere ‘‘güzel haberlerim var’’ diyerek şunları söyledi:

‘‘Aynı dalda, aynı alanda meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş için hazırlıkları tamamladık. Önümüzdeki Anayasa değişikliği ve diğer konulardan sonra mayıs ayında bunu gündeme getirip, 2000-2001 öğretim yılında uygulamaya çalışacağız.’’

İŞÇİ ALIMINDA DA MERKEZİ SINAV

Bostancıoğlu, kız meslek liselerinin çocuk eğitimi ve çocuk gelişimi çocuk bakımı bölümü mezunlarına Anadolu Üniversitesi'nin uzaktan eğitim vereceğini de belirerek, ‘‘Uzaktan eğitimle okul öncesi eğitim ve öğretim programını ÖSS sınavı ile kazanan meslek lisesi öğrencileri daha sonra bizde ücret karşılığı sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecek’’ diye konuştu. Bostancıoğlu, memur alımında olduğu gibi işçi alımında da merkezi sınav uygulanacağını belirterek şunları söyledi:

‘‘Yerel ya da kurum içinde sınav olabilir. İşçi için sınava girmenin bir şartı da meslek okulunu bitirmek ya da mesleğini yapabileceğine dair bir kurs görüp sertifika almak olacak. Hangi işte olursa olsun onun mesleki eğitim alması gerekecek. Meslek eğitimi almayanlar için kurslar açılacak. Kursu olmayanlar için ve ortaöğretimin altında olanlar için kura ile atama yapılacak. Konuyla ilgili kararname imzaya açıldı.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!