Meryem, Belçika Senatosu'nda

Güncelleme Tarihi:

Meryem, Belçika Senatosunda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Eskişehir'li Meryem Kaçar, film senaryolarına konu olabilecek bir başarı çizgisi ile işçi çocuğu olarak geldiği Belçika'da önce hukuk eğitimini tamamladı. Avukatlık diplomasını aldı. Meryem şimdi Belçika Senatosu'na senatör olarak girdi.

Yurtdışındaki ikinci nesil gurbetçiler arasında parlayan yıldızların sayısı artıyor. İşçi çocuğu olarak geldiği Belçika'da, zor şartlar altında okuyan ve hukuk eğitimini tamamlayarak avukat diploması alan 30 yaşındaki Meryem Kaçar, Belçika Senatosu'na senatör olarak girdi.

Düzenlenen törende, Eskişehirli Meryem, Senato'da geleneğe uyarak yemin etti. Sol elini, Belçika Anayasası üzerine koyan ve sağ elini kaldıran Meryem, ‘‘Belçika Anayasası'na bağlı kalacağıma yemin ederim,’’ diyerek bu görevi yerine getirdi. Meryem'in senatörlüğü ülke basınında da büyük ilgi gördü.

Özel hayatı ve aile yaşantısı hakkında pek konuşmayan, ‘‘Ben icraatımla anılmak istiyorum,’’ diyen Meryem Kaçar, bir Yeşilci olarak önce doğa güzelliğine önem veriyor. Sade renkleri tercih eden, aşırı makyaj sevmeyen, genelde uzun etek ve kazak giymeyi tercih eden Türk kökenli Senatör, göze batacak türden süslenme ve takılardan özellikle kaçıyor.

Türk ve batı müziği dinleyen Meryem Kaçar, ulaşım aracı olarak genelde tren, metro gibi toplu taşıma araçlarını kullanıyor. 29 yaşında Avukat, 30 yaşında Senatör olan Eskişehirli Meryem, yıllık tailini genelde Türkiye'de geçiriyor ve özellikle Balıkesir yöresini tercih ediyor.

71 üyeli Senato'da görev yapacak olan Meryem Kaçar, 13 Haziran'da yapılan seçimlerde 18 bin 33 tercihli oy aldı. AGALEV adlı partiden yedek aday seçilen Türk kızı, birinci sıradan seçilen Mieke Vogels'in Toplum Sağlığı Bakanı olması üzerine Senato'ya girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!