Merve Sokak 10 numara

Güncelleme Tarihi:

Merve Sokak 10 numara
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 01:40

İlk ziyaretini memleketi Konya’ya yapan Başbakan Davutoğlu, geceyi Meram semtinde Merve Sokak 10 numaradaki evinde geçirdi.

Haberin Devamı

Baba ocağı Konya’nın Taşkent ilçesine giden Başbakan Davutoğlu, hemşerilerine Taşkent-Konya yolunun duble olacağını müjdeledi. 51 yıl önce Davutoğlu’nun doğum sancısı tutan annesi Memnune Hanım, Taşkent’ten Konya’ya zorlu yol koşullarında çok geç götürülmüş ve doğum yapamadan hayatını kaybetmişti.

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, annesi Memnune Davutoğlu’nun, yolların kötü olmasından dolayı Konya’daki hastaneye geç götürüldüğünü bu nedenle hayatını kaybettiğini belirterek, “Burada Taşkent’ten Konya’ya hasta olarak yetişemeyen mübarek bir Anadolu insanının oğlu olarak bir şey diyorum. Yolda gelirken Ulaştırma Bakanımla yeni bir yol güzergahı planlaması üzerinden konuştuk”diyerek hemşehrilerine yeni yol müjdesi verdi.

Davutoğlu, Konya seyahatinin ikinci gününde babaocağı Taşkent İlçesi’ne gitti. 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasından dolayı programlarında müzik çalınmadı. Davutoğlu, Taşkent’te ilk olarak doğduğu evi ziyaret etti. Babası Mehmet Davutoğlu’nun mezarına giderek dua etti. Daha sonra Taşkentli’lere hitap eden Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Burada 51 yıl önce 4 yaşında bir çocuk annesini ağır hasta olarak Konya’ya hastaneye gönderdik. Hala hatırlarım. Nasıl umutla beklediğimizi. Ama gelen cevap ailemize bir kor ateş gibi düşmüştü. Bir yakadan bir yakaya geçmek Konya-Taşkent 3,5-4 saat olurdu. Konya, Taşkent duble yol olacak. Yolda hasta taşırken donmuş hasta haberi gelirdi. Her sene birkaç tane. Burada Taşkent’ten Konya’ya hasta olarak yetişemeyen mübarek bir Anadolu insanının oğlu olarak bir şey diyorum, yolda gelirken Ulaştırma Bakanımla yeni bir yol güzergahı planlaması üzerinden konuştuk. Konya’dan Alanya’ya kadar olan yolu bölünmüş yol yapacağız. Duble yol olacak. 1.2 kilometrelik viyadük ile iki dağı birbirine bağlayacağız. Alanya-Konya öyle bir birine bağlanacak ki bu yol iki saate inecek, turist yolu olacak.

Merve Sokak 10 numara

Haberin Devamı

DAVUTLARIN AHMET’İ

Taşkent’e spor salonu ve iki yurt yapılacak. Bu topraklardan Ahmet amcaları gibi evlatlarımızın yetişmeleri için gereken ne ise yapılacak. Bu topraklar Başbakan çıkarttı. Bundan sonra da çıkartacaktır. Buradan çocuk olarak çıkmış, Başbakan olarak geri dönen Davutların Ahmet’inden razı mısınız?

İŞÇİLERE FATİHA OKUYALIM

Maalesef İstanbul’da 10 işçi kardeşimizi iş kazasında kaybettik. O işçi kardeşlerimizin arkasından fatiha okumakla mükellefiz. O helal rızık için 32. kata kadar çıkmış ve vefat etmiş kardeşlerimize hepimiz birer fatiha okuyalım.”

Merve Sokak 10 numara

Guzum Ahmet

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Taşkent’te coşkuyla karşılandı. “Davutların gelini” diye çağırılan Sare Davutoğlu, kadınlarla tek tek sohbet etti. Taşkent’te protokol sıralarında Davutoğlu’nun arkasında akrabaları oturdu. Davutoğlu, yörenin şivesi ile “Guzum (Kuzum) Ahmet” diye seslenen halası Nilüfer Özden’e dönüp el sallarken yakınları da çığlıklar attı. Toplu açılış töreninde konuşan Davutoğlu’nun çocukluğundan ve annesinin ölümünün ardından yaşadıklarını anlattığı sırada ise halası Nilüfer Özden ve Başbakan’ın kuzeni Mehmet Özden gözyaşlarını tutamadı. - Rıza ÖZEL / KONYA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!