Mersin'de nükleer karşıtı eylem

Güncelleme Tarihi:

Mersinde nükleer karşıtı eylem
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 13:44

Mersin'de bir grup Greenpeace üyesi, 52 katlı bir otelin pencerelerinden sarkarak açtıkları pankartlarla nükleer santral karşıtı eylem yaptı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, merkez Akdeniz ilçesinde bulunan ve şehrin en yüksek binası olan 52 katlı Radisson Blu otelinin 38 ve 45. katına çıkan 6 kişi, otelin pencerelerinden sarkarak "Nükleer Pahalıya Patlar" ile "Nükleere hayır" logolu pankart açtılar.

GÖKDELENDE NÜKLEER KARŞITI EYLEM / Foto Galeri

Daha sonra grup adına Mersin Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Avukat Deniz Bayram, her platformda olduğu gibi bir kez daha Mersin Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer enerji santraline itirazlarını yaptıkları bu eylemle dile getirdiklerini söyledi.

Nükleer enerji santrallerinin, sosyal, çevresel ve ekonomik boyutuyla düşünüldüğünde Türkiye topraklarına büyük zarar vereceğini vurgulayan Bayram, şunları kaydetti:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda bu projeye (Akkuyu Nükleer Güç Santrali) izin veren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu onaylandı. Bu ÇED kararına karşı birçok örgüt ve kurum gibi Greenpeace de bir dava açtı. Çünkü ÇED kararının dayanağı olan ÇED raporu pek çok eksik ve yanlış bilgilendirmelerle dolu. Şeffaf olmayan ve katılımcı olmayan bir süreçle yürütülen bir ÇED sürecinde bu eksik ve yanlış bilgilere karşı bir dava ile yargı sürecini başlattık. Biz bu yargı sürecinin adil ve hakkaniyetli bir şekilde devam edeceğine güvenmek istiyoruz. Karar vericilerden, ÇED kararının bu eksik ve yanlış bilgilendirilmelerle, nükleer enerji santrallerinin Türkiye'ye zarar vereceğini görerek bu kararın iptal edilmesini umut ve talep ediyoruz."

Adliye önünde basın açıklaması yapan grup pankart açan arkadaşlarına destek vermek için otelin önüne geçti.

Otelin duvarındaki eylemlerini yaklaşık bir saat sürdüren grup üyelerinin ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüleceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!