Mersin'de "İşçi Filmleri"

Güncelleme Tarihi:

Mersinde İşçi Filmleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 15:21

Mersin'de düzenlenen 4. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali kapsamında 50 belgesel ve filmin gösterime sunulacağı bildirildi.

Haberin Devamı

KESK'e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi yönetim  kurulu üyesi Eylem İbiş, düzenleme komitesi adına yaptığı yazılı açıklamada, bu  yıl dördüncüsü düzenlenen festivalin Türkiye ve dünyadan emekçilerin yaşamlarını  ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmak ve Türkiye'de işçi filmi  üretimini özendirmek amacıyla hazırlandığını belirtti.

Festivali düzenleyen ve destekleyen sendika, meslek odası gibi  kuruluşların sayısının her yıl arttığını ve daha fazla izleyiciye ulaşmasıyla  festivalin gittikçe güçlendiğini ifade eden İbiş, şunları kaydetti:

“Bu yıl Halkevleri, DİSK'e bağlı Sine-Sen, Dev Sağlık-İş ve Birleşik  Metal-İş, Türk-İş'e bağlı Hava-İş ve Petrol-İş, Sendika.Org ve Türk Tabipleri  Birliği (TTB) tarafından düzenlenen festival kapsamında, 'Biz başka dünya  isteriz' temasıyla kriz, işsizlik, güvencesizlik, mücadele dolu emek öyküleri  beyaz perdeye yansıyacak. Tüm gösterimler her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz  olarak yapılacak. Açılışı 24 Aralık Perşembe günü Büyükşehir Belediyesi Kongre ve  Sergi Sarayı'nda 1990-1991 yıllarındaki Zonguldak grevi ve yürüyüşünü konu edinen  'Yüzbin Kişiydiler' belgeselinin gösterimiyle yapılacak festival 27 Aralık  tarihine kadar sürecek.” İbiş, festival kapsamında panel ve söyleşiler düzenleneceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!