Mersin’de beklenen sağanak başladı

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de beklenen sağanak başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 12:59

MERSİN’de beklenen sağanak yağış, sabah saatlerinden itibaren kentte etkili olmaya başladı. Bazı yollar, kısa sürede göle dönerken sürücüler zor anlar yaşadı. Şiddetli yağış beklentisi nedeniyle eğitim- öğretime 1 gün ara verildiği için cadde ve sokaklar boş kaldı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce dün yapılan uyarıda; Mersin merkez ile Tarsus, Erdemli, Silifke ve Çamlıyayla’da metrekareye 100- 200, Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Mut’ta da metrekareye 100- 200 kilogram yağış beklendiğini duyuruldu. Kent sakinlerinden olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.

Mersin’de beklenen sağanak başladı
Mersin Valisi Ali İhsan Su ise sağanak beklentisi nedeniyle şehir merkezi ve ilçelerde eğitim- öğretime 1 gün ara verildiğini, engelli ve hamile kamu personelinin ise idari izinli sayılacağını duyurdu.

Mersin’de beklenen sağanak başladı
Kentte 2 gündür aralıklarla devam eden yağış, yapılan uyarıların ardından bu sabah etkisini artırdı. Sağanak nedeniyle bazı yollar kısa sürede göle dönerken, sürücüler zor anlar yaşadı. Eğitim- öğretime 1 gün ara verildiği için cadde ve sokaklar boş kaldığı görüldü. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler ise tıkanan su giderlerini açmak için çalışma yaptı.

Haberin Devamı

Mersin’de beklenen sağanak başladı
Kentte etkili olan sağanağın yarına kadar sürmesinin, yüksek kesimlerde ise kar ve karla karışık yağmurun etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Mersin’de beklenen sağanak başladı
YAĞIŞ SÜRÜYOR

Mersin’de sabah saatlerinde başlayan etkili sağanak yağış sürerken, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ve Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri acil durumlar için kentin farklı noktalarında anında müdahale için bekletiliyor. Sağanak yağış nedeniyle oluşan su birikintileri, sürücüleri olumsuz etkilerken, bazı bölgelerde trafik tek şeritten akmaya devam ediyor. Kentteki ana arterlerdeki rögar kapakları açılarak, oluşan su birikintilerinin sele dönmemesi açısından tahliye çalışmaları da devam ediyor

Haberin Devamı

YAĞIŞ AZALACAK

Meteoroloji 6’ncı Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Mersin’de sabah saatlerinde hızını artıran ve kent merkezinde yaşamı olumsuz etkileyen yağışın, Akdeniz açıklarında yoğunlaştığını belirtti. Yağışın, ilerleyen saatlerde etkisinin yarı yarıya azalmasının beklendiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!