Mersin'de 40 göstericisi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde 40 göstericisi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 16:04

MERSİN'de terör örgütü PKK'nın kuruluş yıldönümü bahanesiyle yapılan eylemleri organize ettikleri ve protestoları yönlendirdikleri MOBESE kameralarınca saptanan 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında DTP İl Yönetim Kurulu'nda bulunan Zarife Salış ile Tahir Aydın da bulunuyor.

PKK'nın kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım'ı kutlama bahanesiyle Mersin'de eylem yapan örgüt yandaşlarının Siteler Polis Merkezi'ne molotof ve havai fişek atarak saldırması ile ilgili MOBESE kameralarınca elde edilen görüntüler incelemeye alındı. Görüntülerin, kare kare incelenmesinin ardından terör örgütü yandaşı olduğu belirlenen aralarında küçük yaştaki çocukların da bulunduğu 40 kişi yakalandı. Şüphelilerin sorgulanmalarının devam ettiğini ve gözaltı sayısında artış olabileceği belirtildi. Kameralardan saptanan DTP İl Yönetim Kurulu'nda bulunan Zarife Salış ile Tahir Aydın da güvenlik güçlerinin yaptıkları operasyonla sabaha karşı evlerinden alındı.

POLİS MERKEZİNE SALDIRDILAR

Geçen pazar ve pazartesi günü Yenipazar, Şevket Sümer ve Güneş mahallelerinde olaylar meydana gelmişti. Göstericiler, Siteler Polis Merkezi'ne de molotof kokteyli ve havai fişekle saldırırken, ara sokaklarda korsan gösteriler yaparak polisi taşa tutarak yasadışı eylemlerde bulunmuşlardı.

Olaylarda eylemci grup içinde yer alan ve grubu dağıtmak için karakoldaki polislerin havaya ateş açması sonucu yaşanan kargaşada, silahla göğsünden ve sağ kolundan yaralanan 16 yaşındaki Ş.A.'nın tedavisi Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sürüyor. Hayati tehlikeyi atlattığı öğrenilen Ş.A.'nın yasa dışı gösterilere katılıp katılmadığı ise henüz netlik kazanmadı. Olayların meydana geldiği Yeni Pazar, Şevket Sümer ve Güneş mahallelerindeki polisin güvenlik önlemleri sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!