Mersin'de 25 eve fuhuş operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Mersinde 25 eve fuhuş operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2006 16:28

Mersin'in Erdemli ilçesinde 17 işyeri ve 25 eve yapılan baskında, 45 şüpheli ile birlikte 8'i yabancı uyruklu, 28 kadının gözaltına alındığı bildirildi.

Başbakanlık İletişim Merkezi Mersin Valiliği Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan istihbarat çalışmaları sonucu, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince müşterek başlatılan çalışmalarda, turistik tatil beldelerinde örgütlü bir şekilde, “yabancı uyruklu kadınları fuhuş amaçlı alıkoyarak erkeklere pazarlayan, fuhuş yaptıran, fuhşa teşvik eden ve uyuşturucu madde ticareti yapan” şahıslara yönelik, 17 işyeri ile 25 eve eş zamanlı operasyon düzenlendi.

3 RUHSATSIZ TABANCA

Operasyonda, toplam 45 şüpheli şahıs ile 8'i yabancı uyruklu toplam 28 kadın yakalanarak gözaltına alındı. Yabancı uyruklu kadınların, Yabancılar Şube Müdürlüğü görevlilerince sınır dışı edildiği bildirilen açıklamada, organizasyon içerisinde yer aldığı iddia edilen 45 şüphelinin ise sorgulamalarının ardından Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığında çıkarıldığı ve 29'unun tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, 16'sının ise tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

Açıklamada, operasyon kapsamında şüphelilerin üzerinde ve evlerinde yapılan aramada, 3 ruhsatsız tabanca, 3 şarjör, 13 dolu fişek ve 21 av tüfeği fişeği, 9 adet gümrük kaçağı içki, insan ticaretine konu yabancı uyruklu kadınlara ait 9 sahipsiz pasaport, parçalar halinde toplam 847 gram esrar, 115 tane uyuşturucu nitelikli hap ele geçirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!