Mersin’i sel aldı

Güncelleme Tarihi:

Mersin’i sel aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2001 02:00

Kar ve sağanak yağmur tüm Türkiye'yi etkisi altına alırken, Mersin'de 3 gündür aralıksız süren şiddetli yağış 2 kişinin ölümüne, ağır maddi hasara neden oldu.

Yıllık yağış ortalaması metrekareye toplam 618 kilogram olan Mersin'e bir gecede 174, üç günde toplam 276 kilogram yağmur düştü. Selle, kentin altyapısı iflas etti. Binlerce ev ve işyerini sular bastı, onlarca araç denize sürüklendi.

Birçok kayıp başvurusunun da yapıldığı Mersin'de 'acil yardım çağrısı' yapıldı. Mezitli Beldesi'nde sel sularına kapılan 25 yaşındaki Kerim Girişken ile Bahçelievler’de oturduğu apartmanın su basan bodrum katına su tahliyesi için inen 27 yaşındaki Serhat Sevgi elektrik akımına kapılarak yaşamını kaybetti.

Pazar günü şiddetini artıran sağanak yağmur gece boyu sürerken, elektrik kesildi, Türk Telekom altyapısı çöktü, Adana-Mersin tren seferleri iptal edildi, Mersin'den Antalya ve Ankara'ya otobüs seferleri de durduruldu. Ulaşım, dün sabahtan itibaren kesintili olarak başladı.

İçel il merkezi Mersin ve Tarsus ile Erdemli ilçelerinde tüm okullar tatil edildi. Ayrıca, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, kendilerine bağlı tüm fakülte ve yüksek okulların 3 gün tatil edildiğini açıkladı. Mersin'e 400 milyar lira acil yardım ödeneği gönderildi. Tüm yerel radyo ve TV'lerden çekici, dozer, iş makinesi olanlar yardıma çağrıldı.

Yağmur kar, fırtına

Birçok bölge, yağış ve fırtınadan olumsuz etkilendi, yollar ulaşıma kapandı.

KARAMAN: Ermenek yolu ulaşıma kapandı. 3 saatlik çalışmayla yol açılabildi.

TRAKYA: Birçok köy yolu kapandı. Kar, bugün de sürecek.

ANTALYA: Elmalı ve Korkuteli İlçeleri yoğun kardan etkilendi. 2 köy okulu 1 gün tatil edildi.

İZMİR: Hızı 90 kilometreyi bulan poyraz, birçok ağaç devirdi.

BURSA: Uludağ'da, kar kalınlığı 91 santimetreye ulaştı.

KAYSERİ: Fırtına, çatıları uçurdu, elektrik tellerini kopardı.

ÇANAKKALE: Fırtınadan deniz ulaşımı aksadı. Araba vapuru ve feribot seferleri yapılamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!