Mersin Devlet Opera Balesi Ä°talya'da

Güncelleme Tarihi:

Mersin Devlet Opera Balesi Ä°talyada
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 16, 2001 16:02

Mersin Devlet Opera ve Balesi, geçen sezon perde açan Korsan adlı baleyi 21 Temmuz ile 30 Temmuz tarihleri arasında İtalya'da sahneleyecek. Turne, Floransa, Abano Terme, Vignali Monferato ve Tagliocozzo kentlerini kapsıyor.

Haberin Devamı

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 21 Temmuz ile 30 Temmuz tarihlerinde Ä°talya turnesine çıkıyor.Â

   MDOB Müdürü Erdoğan Şanal, yaptığı yazılı açıklamada, Floransa, Abano Terme, Vignali Monferato ve Tagliocozzo kentlerini kapsayan turnede, ''Korsan'' adlı baleyi başarıyla sahneleyerek, İtalyanlar'a Türkiye'nin uygar bir dünya devleti olduğunu göstereceklerini söyledi.

Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın desteğiyle gerçekleşecek turnede,Mersin ve Türkiye'yi temsil etmenin kendileri için büyük bir onur olduğunu sözlerine ekleyen Şanal, şöyle dedi:

   ''2000-2001 sanat sezonunu İtalya'da sona erdiriyoruz. Burada, geçen sezon sahneye koyduğumuz Korsan balesini sahneleyeceğiz.   Opera ve bale sanatının ülkemizin uygarlık göstergelerinden birisi olduğunun bilincindeyiz. Halklar ve ülkeler arasında kurulan dostluk ve ilişkilerin kültür ve sanat boyutunun ne kadar önemli olduğu gerçeğinden hareketle turneye yoğun bir tempoyla hazırlanıyoruz.''
 Â
   Şanal, turneye sanatçı ve teknik personel olmak üzere 50 kişinin katılacağını söyledi. 
   Kareografisi Petipa, Gorsky ve Mazilier'e ait olan Adolphe Adam veCharles Puni'nin ''Korsan'' (La Corsaier) balesini Medeia ve Nugzar MagalaÅŸvili çifti sahneye koydu. Orkestra ÅŸefliÄŸini Iraklı Çiaurelli'nin yaptığı balenin, dekor ve kostüm tasarımlarını ise Gülden Sayıl gerçekleÅŸtirdi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!