Mersin’de korsan gösteri: 1 çocuk yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de korsan gösteri: 1 çocuk yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 23:48

MERSİN’de, öldürülen bir teröristi anma bahanesiyle toplanan bölücü örgüt yandaşları, korsan gösteri düzenleyerek polise taş ve havai fişeklerle saldırdı. Polisin tazyikli su ve gaz bombasıya müdahale ettiği örgüt yandaşları dağılırken, 1 çocuk göstericilerin attığı taşın isabet etmesi sonucu yaralandı.

Haberin Devamı

Tunceli’de, 1996 yılında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada öldürülen bir teröristi anma bahanesiyle bölücü örgüt yandaşları, bugün akşam saatlerinde korsan gösteri düzenledi. Şevket Sümer Mahallesi’ndeki BDP ilçe binası önünde toplanıp yürüyüşe geçen gruba, Siteler Polis Merkezi önünde önceden önlem alan ekipler panzerlerle müdahale etti.

Taşla karşılık veren göstericilere, polis panzerlerinden tazyikli su sıkıldı. Müdhalenin ardından ara sokaklara kaçarak dağılan göstericiler, bir süre sonra Siteler Polis Merkezi'nin arkasında yeniden bir araya gelerek taş ve havai fişeklerle saldırıya geçti. Bu sırada aynı sokakta bisikletiyle evine dönen 9 yaşındaki ‘Barış’ isimli çocuk, göstericilerin attığı taşın karnına isabet etmesi sonucu yaralandı.

Haberin Devamı

Aldığı darbe ile bisikletinden inerek ağlamaya başlayan çocuğun yardımına polisler yetişti. Önce çevik kuvvet, ardından da polis müdürlerinin müdahale etti. Polisler tarafından evine götürülen çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.Bölücü örgüt yandaşları, çevik kuvvet ekiplerinin gaz bombasıyla yaptığı müdahale sonrası mahalle aralarına kaçarak izlerini kaybettirdi.  Polis, olaylar nedeniyle bölgedeki güvenlik önlemlerini arttırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!