Mersin’de festival zamanı

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de festival zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 00:00

10. Mersin Müzik Festivali önceki akşam keman sanatçısı Daniel Dodds konseriyle başladı. Festival Aida Gomez ve grubunun 6 Mayıs’taki Carmen gösterisi ile devam edecek.

Haberin Devamı

MERSİN Uluslararası Müzik Festivali’nin onuncusu, önceki akşam Mersin Kültür Merkezi’de gerçekleşen Festival Strings Lucerne Oda Orkestrası konseriyle başladı. 2007’de Avrupa’nın saygın festivallerinin yer aldığı Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) kabul gören Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nde şimdiye kadar Al Di Meola, Janine Jensen, Denyce Graves, Tania Maria, Sumi Jo, Fabio Biondi, Fazıl Say, İdil Biret, Gülsin Onay, Ayla Erdurean, Şirin Pancaroğlu ve Cihat Aşkın gibi dünyaca ünlü müzisyenler sahne almıştı.
Açılışın yıldızı Dodds
1956’da Wolfgang Schneiderhan ve Rudolf Baumgartner tarafından kurulan Festival Strings Lucerne’nin 1998’dan beri müzik koordinatörü olan Achim Fiedler orkestrayı yönetmek için sahnedeydi. Şimdiye kadar Yehudi Menuhin, Clara Haskil, David Oistrakh, Wilhelm Kempff, Anne-Sophie Mutter, Pinchas Zukerman, Maxim Vengerov ve Mischa Maisky gibi dünyaca ünlü solistlerle çalışmış orkestranın bu sefer eşlik ettiği keman sanatçısı Daniel Dodds solo performasıyla çokça alkış aldı. Başarılı oda orkestrası, konserin ilk yarısında Mozart’tan bir senfoni ve bir keman konçertosu, ikinci yarısında da Çaykovski’den bir serenat seslendirdi. Performansı çok beğenilen kemancı Daniel Dodds’un 1717 yapımı Stradivarius kemanı, yapım tarihini öğrenen izleyiciler tarafından da ilgi gördü.

Haberin Devamı

Carmen için özel beste

Festivalde bu yıl pop-rock gruplarından flamenkoya kadar geniş bir program var. İspanya’da saygı duyulan Flamenko dansçısı Aida Gomez ve grubunun Carmen gösterisi 6 Mayıs’ta Mersin Kültür Merkezi’nde geçekleştirilecek. Jose Antonio Rodriguez’in bu gösteri için bestelediği müziklerse Gomez ve grubuna eşlik edecek. Festival 17 Mayıs akşamı Bilkent Senfoni Orkestrası konseriyle son bulacak.

Genç yeteneklere ödülleri verildi

Konserden önce yapılan ödül törenindeyse Nevit Kodallı Genç Yetenekler Ödülü’nü kazanan genç keman sanatçısı Hasan Gökçe Yorgun, Festival Kent Ödülü’nü Heykeltıraş Hüseyin Gezer ve Festival Sanat Ödülü’nü kazanan keman sanatçısı Cihat Aşkın’a ödülleri takdim edildi. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Mersin, Portakal Çiçeğine Müzik Arıyor” beste yarışmasını kazanan Melis Öztoprak da ödülünü aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!