Merrill Lynch'ten gelişmekte olan EMEA listesi

Güncelleme Tarihi:

Merrill Lynchten gelişmekte olan EMEA listesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 15:49

Merrill Lynch, “Gelişmekte olan EMEA 1 (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Listesi” adlı yeni bir araştırma ürününü yatırımcıların hizmetine sunacak.

Haberin Devamı

Merrill Lynch'ten, araştırma analistlerinin görüş ve önerilerini içeren listeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, liste ile yatırımcılara, araştırma analistlerinin gelişmekte olan Avrupa, Orta Doğu ve Afrika piyasaları ile ilgili yatırım tavsiyelerinde bulunulacağı kaydedildi.

Açıklamada, Merrill Lynch'in, analistlerinin belirlediği temel yatırım temaları göz önüne alınarak oluşturulan ve en gözde hisse seçeneklerini içerecek şekilde tasarlanan listenin performansının çok yüksek olacağına inandığı vurgulandı.
Merrill Lynch Gelişmekte Olan EMEA 1 Listesinin, 10 ile 30 arasında şirketin hisse senetlerinden oluşacağı ve herhangi bir ülkenin hisse senetlerinin toplam listedeki hisse sayısının üçte birini geçmeyeceği belirtilen açıklamada, listede yer alacak hisselerin Güney Afrika, Rusya, Türkiye, İsrail, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Macaristan, Kazakistan, Romanya, Bulgaristan, Orta Doğu ve Kuzey Afrika borsalarında işlem görmeleri gerektiği aktarıldı.

“TÜRKİYE, ÖNE ÇIKMAYA BAŞLADI”

Açıklamada, Merrill Lynch'in, Türkiye'nin geçmiş dönemde süregelen politik ve ekonomik istikrarsızlığın ardından nihayet bölgenin en büyük ekonomilerinden birisi olarak öne çıkmaya başladığına inandığı dile getirilerek, doğrudan yabancı yatırımlardaki istikrarlı büyümenin ülke ekonomisi için uzun dönem beklentileri desteklerken, Türkiye'nin AB üyeliğinin er ya da geç gerçekleşecek gibi göründüğü kaydedildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 10 yıllık bir büyümenin ardından Rusya ekonomisinin de çeşitlenmeye başladığı, ancak ülke için enerji ve madenciliğin hala kilit sektörler olmaya devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, Merrill Lynch'in, sahip olunan kaynaklar konusunda giderek artan milliyetçiliğin kamu şirketlerinin yararına olduğuna inandığı ve enerji sektöründe konsolidasyonun artacağını öngördüğü bildirildi.

Merrill Lynch'in, diğer piyasaların yanı sıra özellikle Çin ve Hindistan'daki hızlı alt yapı gelişiminin metal endüstrisi ve madencilik sektörlerinde yapısal bir büyümeyi desteklediği görüşünde olduğu aktarılan açıklamada, Çin'in dünyada metal tüketiminin en yüksek olduğu ülkelerin başında gelmesine rağmen, ülkede kişi başı tüketimin hala büyüme potansiyeline sahip olduğuna işaret edildi.

Haberin Devamı

Merrill Lynch EMEA Hisse Araştırma Direktörü Gary Baker, gelişmekte olan EMEA bölgesinin ekonomik, politik ve coğrafi açıdan çeşitlilik gösteren bir bölge olduğunu, bölgenin Rusya'nın kaynak zenginliğinin değerlendirilmesi, Körfez'de hızla büyüyen alt yapı oluşumu ile finans ve telekomünikasyon hizmetlerine artan talep gibi farklı alanlarda yatırım temaları oluşturduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!