Mermer ocağına Dur Dağı

Güncelleme Tarihi:

Mermer ocağına Dur Dağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 00:00

Antalya’da Tekke köyünde Alevi inancında kutsal sayılan ve Abdal Musa Dergâhı’nın da bulunduğu Dur Dağı’nda Hintli mermer firmasına karşı hukuki mücadele devam ederken, Maden İşleri Genel Müdürlüğü bölgeyi benzeri faaliyetlere kapatma kararı aldı.

Haberin Devamı

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın izniyle Antalya’nın Elmalı ilçesi Tekke köyünde Dur Dağı’nda, Hintli bir firma tarafından açılan mermer ocağının hem doğaya hem de inanç merkezine zarar verdiği gerekçesiyle yürütülen mücadelede önemli bir gelişme kaydedildi. Antalya 3’üncü Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararının bozarak mermer ocağının yeniden faaliyete geçmesi kararı ardından açılan dava, Danıştay’da devam ediyor.

SOSYAL SORUN YARATIYOR

Bölge halkı ve Aleviler’in bakanlıklar ve TBMM nezdinde yürüttüğü mücadele kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden İşleri Genel Müdürlüğü, bölgedeki mermer ve taş ocağı faaliyetlerine ilişkin kısıtlama kararı aldı. Kurulan komisyon, İl Özel İdaresi’nin görüşü üzerine, Elmalı İlçesi Tekke Köyü sınırlarındaki Dur Dağı’nda sosyal problemlere neden olduğu şikâyetlerinden anlaşılan sahanın mermer ve taş ocağı faaliyetlerine kapalı hale getirilmesi için en kısa sürede koordinatların belirlenmesi kararı aldı.

Haberin Devamı

Alınan bu karara göre milyonlarca Alevi için kutsal olan Dur Dağı bölgesinde bundan sonra yeni ruhsatlar verilemeyeceğine dikkat çekiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!