Merkez Bankası bilgisayar mühendisi ve araştırmacı alacak! Başvuru şartları neler?

Güncelleme Tarihi:

Merkez Bankası bilgisayar mühendisi ve araştırmacı alacak Başvuru şartları neler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2019 23:35

Merkez Bankası yayımladığı ilana göre personel alımı yapılacağını duyurdu. Merkez Bankası kapsamında 25'i bilgisayar mühendisi, 15'İ araştırmacı olmak üzere toplam 40 personel istihdam sağlayacak. Peki, Merkez Bankası 40 personel alımı başvuru şartları neler? Başvuru işlemleri nasıl yapılacak? İşte, Merkez Bankası personel alımı başvuru sürecine dair merak edilenler.

Haberin Devamı

26 Ağustos- 3 Eylül 2019 tarihlerinde başvuruları alınacak olan Merkez Bankası personel alımında adaylardan istenecek olan şartlar belli oldu. Merkez Bankası kapsamında, alınacak personeller tam zamanlı kadrolu olarak işe başlayacaklar. Adaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar, adayların başvuru sırasında bildirdikleri e-posta adreslerine veya Bankamız internet sitesi insan kaynakları sayfasında (insankaynaklari.tcmb.gov.tr) duyuru yoluyla yapılacak ve kâğıt ortamında herhangi bir yazışma yapılmayacaktır.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olmak.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.
En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının bilgisayar mühendisliği lisans eğitimini tamamlamış olmak.
Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.
Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test sınavından (TOEFL-iBT) en az 84 puan almış olmak.
Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan; Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 80 KPSSP1 puanı veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 80 sayısal puan veya GRE sınavından en az 156 sayısal puan veya GMAT sınavından en az 585 puan almış olmak.
KPSS, ALES, GRE ve GMAT puanlarına göre aşağıdaki ALES Sınavı Eşdeğerlik Tablosu esas alınarak yapılacak sıralama sonucunda ilk 300 aday (son adayla aynı puanı alan adaylar da dahil) yazılı meslek sınavına çağrılacaktır.

Haberin Devamı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ ALIMI İLANI İÇİN TIKLAYIN

ARAŞTIRMACI ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

01.01.1989 ve daha sonra doğmuş olmak.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.
En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının; iktisat, ekonometri, maliye, işletme, işletme mühendisliği, finans, matematik, istatistik, endüstri mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimini veya iktisat, finans, finansal matematik alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak.
Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında bir defadan fazla elenmemiş olmak.
Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 80 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test sınavından (TOEFL-iBT) en az 96 puan almış
olmak.
Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan; Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 85 KPSSP1 puanı veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 85 sayısal puan veya GRE sınavından en az 158 sayısal puan veya GMAT sınavından en az
630 puan almış olmak.
KPSS, ALES, GRE ve GMAT puanlarına göre aşağıdaki ALES Sınavı Eşdeğerlik Tablosu esas alınarak yapılacak sıralama sonucunda ilk 150 aday (son adayla aynı puanı alan adaylar da dahil) yazılı meslek sınavına çağrılacaktır.

Haberin Devamı

ARAŞTIRMACI ALIMI İLANI İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME!