Merkel'e Bin Ladin şoku

Güncelleme Tarihi:

Merkele Bin Ladin şoku
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 13:03

Hamburg İş Mahkemesi yargıcı Heinz Uthmann, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesine sevindiğini açıklayan Almanya Başbakanı Angela Merkel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

"Berliner Kurier" gazetesinin haberine göre, yasalara uyan bir vatandaş olduğunu ve bir yargıç olarak yasalar üzerine yemin ettiğini söyleyen Uthmann, Merkel'in açıklamalarını "uygunsuz ve onursuz" olarak nitelendirdi.

Hristiyan bir din adamının kızı olan Merkel'in bu açıklamalarını "şaşırtıcı, insan onurunu zedeleyici, merhamet ve hukuk devleti ilkeleri gibi tüm değerlerden uzak bulduğunu" belirten Uthmann'ın Merkel'i, Alman Ceza Hukuku'nun ağır suçlara onay verilmesini ya da ödüllendirilmesini suç kapsamına alan 140. maddesinden dolayı suçladığı kaydedildi.

Haberde Merkel'in, davanın kabul edilmesi ve dava sonucunda suçlu bulunması durumunda 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği bildirildi.

Bin Ladin'in öldürülmesine sevindiğini ve bunun iyi bir haber olduğunu söyleyen Merkel'i, kendi partisinden ve diğer partilerden bazı politikacılar da eleştirmişti.

Haberin Devamı

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Merkel'in, Bin Ladin'in öldürülmesinden sonra yaptığı açıklamayı yumuşatmaya çalışmış ve Merkel'in, terör kurbanlarının yakınlarının acısını gözler önüne sermeye çalıştığını ve bu nedenle bu yönde bir açıklama yaptığını söylemişti.

ALMAN HALKI “AÇIKÇA SEVİNİLMESİNE” KARŞI

Almanya'da yapılan bir araştırma halkın çoğunun, Usame bin Ladin'in öldürülmesine "açık bir şekilde sevinilmesinin yanlış olduğunu" düşündüğünü ortaya koydu.

ARD televizyonunda yayımlanan Tagesthemen adlı haber programı için yapılan araştırmaya göre Almanların yüzde 64'ü, Bin Ladin'in öldürülmesine "halk arasında açıkça sevinilmemesi" gerektiğine inanıyor. Halkın yüzde 28'i ise Bin Ladin’in öldürülmesinin, "açıkça sevinmek için bir neden" olduğunu düşünüyor.

Alman halkının yüzde 52'si "ABD'nin, Bin Ladin'i sağ olarak ele geçirmesi ve mahkeme huzuruna çıkartması gerekirdi" görüşünü savunurken, halkın yüzde 42’si de ABD'nin Bin Ladin'i öldürmeye hakkı olduğunu dile getiriyor.

Araştırmaya göre, halkın yüzde 51'i Bin Ladin'in öldürülmesinden sonra Almanya’daki terör tehdidinin artacağına inanırken, yüzde 45'i ülkedeki terör tehlikesinin değişmeyeceğini savunuyor. Halkın yüzde 79'u, Almanya'da da terör eylemleri düzenlenmeye çalışılacağına inanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!