Merkel'den Filistin'ne 'yardımlar kesilir' tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Merkelden Filistinne yardımlar kesilir tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 12:14

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Hamas'a İsrail'i tanıması ve şiddete son vermesi çağrısı yapmasını isteyerek, AB yardımlarının kesilebileceği tehdidinde bulundu.

Merkel, Kudüs'te İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Abbas'ın büyük bir sorumluluğa sahip olduğunu ve bunu bugün yapacakları görüşmede hatırlatacağını belirtti. Merkel, Abbas'ın bir devlet başkanı olarak, Hamas'ın belirli ilkelere uymasında ısrarlı olması gerektiğini ifade etti.

Abbas ile bugün Ramallah'ta bir araya gelmesi beklenen Merkel, Hamas'ın kazandığı sürpriz genel seçimlerin ardından bölgeyi ziyaret eden ilk AB lideri. Merkel'in bu ziyareti sırasında herhangi bir Hamas yetkilisiyle bir araya gelmesi beklenmiyor.

Merkel, dün de İsrail Başbakan Vekili Ehud Olmert ile bir araya gelmiş ve Hamas'ın dahil olacağı bir Filistin yönetiminin AB'den ”doğrudan” mali destek sağlayamayacağını belirtmişti. Merkel, konuşmasında kullandığı “doğrudan” ifadesiyle ilgili ayrıntı vermedi.

Angela Merkel, dün arıca Hamas'ın İsrail'i tanıması gerektiğini, ancak bu şekilde AB'nin mali yardımlarından yararlanabileceğini kaydetmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!