Merkel'den açık rest

Güncelleme Tarihi:

Merkelden açık rest
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2010 11:41

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cuma günü yazdıkları açık mektupta kendisine ciddi tehditlerde bulunan Alman enerji devlerine kafa tuttu. Merkel şirketlerin karşı çıktıkları vergilere alternatif öneriler sunmak zorunda olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor               

 

Merkel’in Almanya’nın önde gelen enerji şirketleri E.ON AG ve RWE’ye karşı bu tutumu, enerji sektörüyle girdiği çatışmayı derinleştirdi.         

 

Yaz tatilinden sonra ilk kez bir televizyon kanalına röportaj veren Merkel, enerji sektöründeki şirketlerin kârlarından alınan vergiyi kaldırma gibi bir planlarının olmadığını, Berlin hükümetinin yıllık 2.3 milyar dolar gelire ihtiyaç duyduğunu söyledi.   

 

Merkel, Pazar gecesi Almanya’nın ZDF kanalında yayınlanan röportajında, “Biz bir vergi sistemi kurduk ve önümüze yeni öneriler getirilmedikçe, bu sisteme bağlı kalacağız” dedi.

     

Haberin Devamı

Alman Başbakan aynı zamanda, “Enerji şirketlerinin önerilerini dinlemeye hazırız ancak henüz kimse bize bir şey sunmadı” diye konuştu.

 

Kamuoyu destek oranları tarihi düşük seviyelere gerileyen Merkel’in koalisyon hükümeti, Avrupa’nın en büyük ekonomisi için nükleer santrallerin artırılacağı bir enerji politikası geliştirirken, E.ON ve RWE, ek vergilerin devam etmesi durumunda nükleer reaktörleri kapatabileceklerini belirtti.

 

AÇIK MEKTUBA AÇIK REST

 

Merkel, ülkenin enerji şirketleriyle birlikte kendisine açık mektup gönderen önde gelen şirket liderlerine de kafa tuttu.     

 

Aralarında teknoloji devi Siemens’in başkanı ve ülkenin en büyük bankası Deutsche Bank’ın CEO’su Josef Ackermann’ın da imzasının yer aldığı mektupta, Merkel’in nükleer enerji politikasını genişletmek ve ek vergileri devam ettirmek konusunda “gerçekçi” hareket etmesi gerektiğinin altı çizilmişti.

 

Merkel hükümeti, vergileri 1 Eylül’de gündemlerine alacak. Eylül sonundaysa Merkel’in milletvekillerine yeni enerji politikasına yönelik detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

 

Haberin Devamı

Almanya’nın Maliye Bakanı Yardımcısı Werner Gatzer, “Kabine’nin 1 Eylül’deki görüşmede vergileri onaylamasını bekliyorum” diye konuştu. 

 

*Bu haber Bloomberg haber ajansında "Merkel Rebuffs E.ON, RWE on Nuclear Tax, Demands Alternatives" başlığıyla yayımlanmıştır.

 

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet

http://twitter.com/HurriyetEkonet      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!