Merkel: Rifat nerede?

Güncelleme Tarihi:

Merkel: Rifat nerede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 00:00

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) kurultayının çok ciddi bir krize sahne olmaktan son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Türk Alman ilişkilerinin çok hassas bir dönem yaşadığı sırada Başbakan Angela Merkel, geçen pazartesi günkü kurultaya katılmaktan vazgeçmek istedi. Ancak bunun bir skandala yol açacağından korkuldu. TD-IHK ve TOBB Başkan Yardımcısı Engin Koyuncu, Merkel krizinin perde arkasını Hürriyet’e atlattı: “ TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kurultaya gelemedi. Başbakan Merkel ve Başbakanlık, bunun Başbakan Erdoğan’ın bilinçli bir tavrı olabileceği tereddütüne kapılmış. Başbakanlık, Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu’nu arayıp bu tereddütü dile getirmiş ve Merkel’in gelmesinin tehlikeye girdiğini söylemiş.”

Büyükelçi’nin teminatı

“TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu gerçekten çok özel nedenlerle gelemedi. Alman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Eric Schweitzer de devreye girdi. Programda olmayan Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun konuşma yapması karşılığında Merkel’in toplantıya katılması üzerinde uzlaşıldı. Büyük bir kriz son anda önlendi. Başbakan Merkel kurultaya geldiğinde arabadan iner inmez, “Rifat nerede? Bu bana karşı bir tavır mı” diye sordu. Büyükelçi, “Böyle olmadığına dair teminat veriyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!