Merkel: İran'a karşı kararlı adımlar atılmalı

Güncelleme Tarihi:

Merkel: İrana karşı kararlı adımlar atılmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 21:49

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İran'a karşı kararlı adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Merkel, bugün başkent Berlin'de Fransa Başbakanı Dominique de Villepin ile biraraya geldi. Merkel ve Villepin, Başbakanlık'ta görüşmeden önce yaptıkları basın toplantısında, İran'a karşı kararlı bir tutum izlenmesi konusunda İngiltere ile tam bir görüşbirliği içinde olduklarını belirttiler.

İran'la görüşmeleri kestiklerine ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun bu konuda olağanüstü bir toplantı yapacağına dikkat çeken Merkel, bu toplantıda İran'a karşı gelecekte alınacak önlemlerin kararlaştırılacağını, konunun BM Güvenlik Konseyi'ne taşınması konusunda karar alınabileceğini kaydetti.

Merkel, “İran, sorumluluklarını yerine getirmez ve verdiği sözlerde durmazsa neler olabileceğini hissetmeli. Bu konuda kararlı adımlar atmalıyız” dedi.

Merkel ayrıca, Villepin ile enerji, Avrupa'nın iç ve dış güvenlik konularıyla uluslararası konuları görüşeceğini söyledi.
Villepin de, Merkel'in görüşlerini paylaştığını ve İran'ın, aldığı kararları gözden geçirmesi için her türlü çabayı harcamaları gerektiğini söyledi.

“İran, sınırın nerede olduğunu bilmeli” diyen Villepin, uluslararası kuralların çiğnenemeyeceğini, bu nedenle devletler topluluğunun da birlik sergilemesi gerektiğini kaydetti.

Villepin ayrıca, Fransa'yla Almanya'nın AB içinde lokomotif rolü üstlendiklerini belirterek, Merkel ile Avrupa'nın genişlemesi ve AB'nin yeni üye ülkeleri kabul edebilme kapasitesi ile İran'daki gelişmeleri ele alacaklarını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!