Merkel’in rakibine ‘çekil’ şantajı

Güncelleme Tarihi:

Merkel’in rakibine ‘çekil’ şantajı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 01:29

Almanya’da 22 Eylül’de yapılacak genel seçimler öncesi Başbakan Angela Merkel’in Sosyal Demokrat rakibi Steinbrück’e şantaj mektubu gönderildi.

Haberin Devamı

Almanya, tarihinde hiç yaşamadığı türden bir skandalla çalkalanıyor. Başbakan Angela Merkel’in rakibi Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) başbakan adayı Peer Steinbrück’ün adaylıktan çekilmesi için tehdit edildiği ortaya çıktı.
Karısı Gertrud Steinbrück’e mektup yazan kişi veya kişiler, SPD’li adayın 10 Eylül’e kadar adaylıktan çekilmemesi durumunda evinde “kaçak temizlikçi kadın çalıştırdığını kamuoyuna açıklayacaklarını” bildirdiler. Çift polise gidince şantaj ortaya çıktı.

14 YILLIK MESELE

Steinbrück’ün eşinin 1999’da haftada bir kez olmak üzere Filipin kökenli bir kadını çalıştırdığı ve kadının sigortasının yatırılmadığı bildirildi. Gertrud Steinbrück, o dönemde altı ay için anlaştıkları kadına, eşinden dolayı sigortalı olduğu için sigorta yapma gereği duymadıklarını söyledi. Steinbrück’ün 38 yıllık eşi, Bild’e, “Hem vatandaşlar, hem de şantajcı bilmelidir ki Steinbrückler’e şantaj yapılamaz. Buna izin vermeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Polis mektubu inceliyor

BILD gazetesine konuşan ve kimliği gizlenen temizlikçi kadın, “Ben uzun süre Gertrud Steinbrück’ün annesinin evinde çalıştım. Annesinin ricası üzerine bir süre de kızının evinde temizlik yaptım. Altı ay çalıştım ve onlara minnettarım“ dedi. 30 Ağustos’ta gönderilen şantaj mektubuna el koyan Federal Kriminal Dairesi, konu ile ilgili soruşturma başlattı. Mektup üzerinden iz sürüp şantajcılara ulaşmaya çalışan polis, gönderilen mektubu kriminal laboratuarda incelemeye aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!