Merkel 'halka açık' günde vatandaşlarla görüştü

Güncelleme Tarihi:

Merkel halka açık günde vatandaşlarla görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2006 18:16

Almanya'da hükümet binalarında düzenlenen açık kapı gününde Almanya Başbakanı Angela Merkel, başbakanlıkta vatandaşları kabul etti.

Merkel, Başbakanlık önünde uzun bir kuyruk oluşturan vatandaşlarla tokalaştıktan sonra Başbakanlık parkına geçerek, burada kurulan çadırları ziyaret etti. Angela Merkel, Başbakanlık parkında "Sporla Uyum" projesinde yer alan Berlin Judo Kulübünde antrenörlük yapan Nazım Bayat'tan kulübün proje kapsamında yaptığı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bayat, daha sonra Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, klüpte Türkler başta olmak üzere 13 ülkeden sporcuların yer aldığını belirterek, Merkel'e sporun uyuma büyük katkıları olduğunu anlattığını söyledi.
Merkel'e ilk kez görüştüğünü ifade eden Bayat, Merkel'in çok samimi, sempatik olduğunu, yaptıkları kısa sohbetin de çok sıcak geçtiğini belirtti.

Merkel daha sonra aralarında Türk gençleri Deniz Küçükkalfa, Zana Korkmaz, Tuğçe Koçoğlu ve Yeliz Demirel'in de bulunduğu Weddinger Wiese adlı bir basketbol takımının çalışmaları hakkında bilgi aldı. Merkel basketbolcularla tokalaşarak başarılar diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!