Mercedes çilesi

Güncelleme Tarihi:

Mercedes çilesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en seçkin otomobillerinden biri olan Mercedes, ünlü sanatçı Hülya Avşar için tam anlamıyla bir başağrısı... Eski sevgilisi Tanju Çolak'ın uğruna hapis yattığı Mercedes yüzünden, şimdi de Hülya Avşar'ın eşi Kaya Çilingiroğlu Mali Polis’le başı belada.

Ünlü sanatçı Hülya Avşar, kaçak Mercedes'ten cezaevine giren eski sevgilisi Tanju Çolak'tan sonra şimdi de kocası Kaya Çilingiroğlu'nun benzer bir olaya adının karışması nedeniyle zor günler geçiriyor. Çilingiroğlu, 7 saat gözaltında tutulduktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kaçak lüks Mercedes ile ilgili olarak Çilingiroğlu ile birlikte eski futbolcu Kompela ve otomobilin son sahibi Hüseyin Gökhan Boğuşlu'da gözaltına alınarak haklarında soruşturmaya başlandı. Mali Şube Müdürlüğü Oto Kaçakçılık Bürosu ekiplerinin önceki gün yaptıkları operasyonda Türkiye'de kaçak olarak bulundurulduğu belirlenen 34 MA 395 plakalı Mercedes'i kullanan Hüseyin Gökhan Boğuşlu'yu yakaladılar. Plastik hammaddesi ticareti yapan Boğuşlu'nun SL 600 model lüks spor Mercedes'i Güney Arikalı eski futbolcu Kompela'dan 50 bin marka aldığını bildirmesi üzerine Kompela da önceki gece, Ortaköy'deki bir barda arkadaşlarıyla eğlenirken gözaltına alındı. Stephan Kompela Jack da yakalandığında otomobili Kaya Çilingiroğlu'ndan aldığını öne sürdü. Bunun üzerine Kaya Çilingiroğlu'nu bulabilmek için operasyonlara başlayan polisler, Etiler'deki evinde ve gidebileceği eğlence yerlerinde arama yaptı. Ancak izine rastlanmadı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Kompela ise ifadesinde, otomobilin Kaya Çilingiroğlu'nun olduğunu iddia etti. Çilingiroğlu'nun evinin önünde sabaha kadar ekip bekletilirken, sabah saatlerinde baba Prof. Dr. Kaya Çilingiroğlu, aile dostu Galatasaray yöneticisi Ergun Gürsoy ile birlikte Mali Şube'ye geldi, ‘‘Oğlum gelip ifadesini verecek’’ dedi. Bu sırada polisler tarafından bulunan Kaya Çilingiroğlu da Mali Şube'ye getirildi. Kompela'yı görmek için Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Sisi', ‘‘Benim şirketimin sanatçısı. Ne olduğunu öğrenmeye geldim’’ dedi.

KARAKOLDA YÜZLEŞTİRME

Kaçak Mercedes ile hiçbir ilgisinin olmadığını öne süren Kaya Çilingiroğlu ile otomobilin Çilingiroğlu'na ait olduğunu iddia eden Kompela Mali Şube'de avukatları huzurunda yüzleştirildi. Kaya Çilingiroğlu, ‘‘Otomobili sen benden mi aldın ?’’ sorusu üzerine, ilk yakalandığında otomobili Çilingiroğlu'ndan aldığını söyleyen Kompela'nın ortak arkadaşları Bülent'ten aldığını söylediği belirtildi. Otomobili 90 bin marka aldığını söyleyen Kompela'nın, ‘‘Bülent bana bu otomobilin senin olduğunu söyledi’’ dediği bildirildi. Çilingiroğlu'nun, otomobilin kendisine ait olmadığını öne sürerek, ‘‘Otomobil Bülent'in. Satışıyla da ilgim yok, bu işten hiçbir para almadım’’ dedi. İfadeler üzerine Mali Polis ortak arkadaşları Bülent'i aramaya başladı. Mali Şube'de gerekli işlemler tamamlandıktan sonra Kompela ve Hüseyin Gökhan Boğuşlu'nun parmak izleri alındı. Kaya Çilingiroğlu hakkında Asayiş Şubesi'nden sorulan bilgi kaydında ise daha önceden 'Hırsızlık' suçlamasıyla yakalandığına dair bilgi geldiğini, bu yüzden yeniden parmak izinin alınmasına gerek olmadığı öne sürüldü.

OTOMOBİL ALMAN'A KAYITLI

Trafik kayıtlarında yapılan araştırmada 1993 model Mercedes SL 600 otomobilin Alman Heiko Schrage adına çıktığı bildirildi. Bir süre Türkiye'de bulunan Schrage'nin Almanya'dan gelirken kullanmak üzere getirdiği otomobile, 34 MA 395 plakası aldığı, ancak Türkiye'den ayrılırken aracı götürmediği belirtildi. (MA) plakasının gümrük muafiyeti olan otomobillere verildiğini belirten Mali Şube yetkilileri, otomobilin ancak yabancılar tarafından kullanılabileceği bildirildi. Gümrüksüz yurda sokulan bu tür otomobillerin ancak yetkili makamlara bildirilmek kaydıyla yabancıdan yabancıya satışının yapılabileceği de kaydedildi. Eğer bir Türk otomobil alırsa gümrüğünü ve vergisini ödemek zorunda kalacağı aksi takdirde otomobilin kaçak sayılacağı ifade edildi.

Önce Tanju

Hülya Avşar ilk Mercedes acısını eski sevgilisi, eski milli futbolcu Tanju Çolak yüzünden tattı. Kaçak Mercedes yüzünden mahkum olan Tanju, Hülya'ya üzüntülü günler yaşattı.

Sonra Kaya

Hülya Avşar şimdi de, gözaltına alınan eşi Kaya Çilingiroğlu'nun da adının karıştığı ‘‘34 MA 395’’ plakalı kaçak Mercedes yüzünden sıkıntılı günler geçiriyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!