Meral Kozakçıoğlu: 'Cennette buluşacağımız günü bekliyorum'

Güncelleme Tarihi:

Meral Kozakçıoğlu: Cennette buluşacağımız günü bekliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2013 10:07

1978-1979'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1991- 1995 yılları arasında İstanbul Valiliği yapan, Eski OHAL Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu için İstanbul Valiliği'nde tören düzenlendi. Merhum Vali'nin kızı Meral Kozakçıoğlu'nun konuşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Kozakçıoğlu'nun cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'da toprağa verildi.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği'ndeki törende, konuşma yapan Vali Hüseyin Avni Mutlu şunları söyledi;
 
Merhum Valimizin ailesi,  dostları, sayın bakanlarım sizleri bugün İstanbul Valiliği’nde üzen olay için, merhum Valimizi ebediyeti intikal vesilesiyle ağırlıyoruz.
 Öncelikle merhum valimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum…Değerli valimizle çalışmış ve ya çalıştıktan sonra ayrılmış, Valilikte görev yapmış bütün kamu yöneticileri ve personelleri adana derin acımızı paylaşıyoruz.Allah sabırlar versin. Acınız büyük biz bu derin acıyı paylaşıyoruz.

KOZAKÇIOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / FOTO  GALERİ
 
Merhum Valimiz 1991-95 yılları arasında bu binada bu aziz şehre hizmet ederek bu şehrin de dualarını aldılar.Değerli valimizi dualarla uğurluyoruz…Zorlu ve meşakkatli devlet görevleri esnasında bu devlete ve millete hizmet etmenin onurunu yaşadılar. Bu hizmetten büyük mutluluk duydukları şanlı bayrağı yüksekte tutabilmek için çalıştılar.Gecesini gündüzüne katarak milletinin, halkının devletinin hizmetinde oldu.

Haberin Devamı
HAYRİ KOZAKÇIOĞLU İÇİN İSTANBUL VALİLİĞİ'NDE TÖREN

 Bu yaparken siz değerli ailesi olarak fedakarlıkta bulundunuz. Değerli valimizi ebediyete uğurluyoruz. Kendileri yakinen tanımaktan bahtiyar oldum.Kendisi de her zaman feyz ve tecrübe almay

a gayret ettiler. Görevimizi başarı ile yerine getirme konusunda bize hep yardımcı oldu. Ani kaybı bizleri üzmüştür.Acınızı bir kere daha yürekten paylaşıyorum. Geride kalanlara birlikte olduğumuz şuanda bütün katılımcılara bundan sonraki ömürlerinde saadetler huzurlar diliyorum.Değerli valimizi yüce Allah’a uğurlarken mekânının cennet olmasını diliyorum. Sizlere yüce Allah’tan sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Değerli valim mekanın cennet olsun, nur içinde yat.  Allah yolunuzu açık etsin….
 
Kozakçıoğlu ailesi anısına Hayri Kozakçıoğlu'nun kızı Meral Kozakçıoğlu konuşma yaptı. Kozakçıoğlu şunları söyledi: Bugün hayatımın en zor konuşmasını yapıyorum. Hayatını canından çok sevdiği ülkesine adamış olan babam, aslında benim canım kahramanım ve yol göstericimdi.Bize doğru ve erdemli olmayı öğretti. Gece gündüz çalışarak ülkesine hizmetle geçirilmiş onurlu bir hayatı miras olarak bıraktı. Canım babam bugün hakka yürüyor. Cennet buluşacağımız günü bekliyorum….Huzur içinde yat…

İstanbul Valiliği'nde düzünlenen törenin ardından Hayri Kozakçıoğlu'nun cenazesi askerlerin omuzları üzerinde Teşvikiye Camisi'nde düzenlenecek tören için taşındı. 

Haberin Devamı

Teşvikiye Camii’ndeki törene, Hayri Kozakçıoğlu’nun eşi Sabire Kozakçıoğlu, oğlu Ferhan Kozakçıoğlu, kızları Faika Kozakçıoğlu Alan ve Prof. Dr. Meral Kozakçıoğlu Özekici, damadı Prof. Dr. Ümit Özekici,kız kardeşi Sevil Kozakçoğlu, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu, MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın eşi Nurten Çapkın’ın yanı sıra Eski bakanlardan Nahit Menteşe, Mehmet Ağar, İstanbul Eski Valisi Nevzat Ayaz ve Celal Doğan, Nurettin Sözen, Ünal Erkan, Sezen Cumhur Önal, Selami Şahin, Yılmaz Ulusoy, Erdoğan Demirören’in de aralarında bulunduğu siyaset, iş ve sanat dünyasından bazı isimler katıldı.

Haberin Devamı

Tören öncesi Kozakçıoğlu’nun eşi Sabire Kozakçıoğlu, oğlu Ferhan Kozakçıoğlu, kızları Faika Kozakçıoğlu Alan ve Prof. Dr. Meral Kozakçıoğlu Özekici, damadı Prof. Dr. Ümit Özekici,kız kardeşi Sevil Kozakçıoğlu taziyeleri kabul etti.

YOĞUN VE YORUCU BİR ÖMRÜN BÖYLE BİR ACI SONU OLABİLİYOR

Cenaze namazı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, genç yaşından itibaren kendini devlet hizmetine adamış bir meslek büyüğünü kaybettiklerini söyledi. Ağar; "Benim yakın çalıştığım, sevdiğim, saydığım bir büyüğümdü. Kendisiyle siyasette de birlikte çalıştık. Aramızda hiçbir olumsuz, tatsız hatıramız olmamıştır. En son kendisi bana ziyarete de gelmişti. Bir hafta, on gün evvel kendisiyle telefonda görüştüm ve fevkalade iyiydi. Hiçbir olumsuzluk da hissetmemiştim. Haberi aldığımızdan itibaren çok üzüntülüyüz, çok sıkıntılıyız. Bunca senenin emeği, hizmeti yazık olmuştur. Hayat bir yandan da böyle, tahammül etmek gerekir. kendisine Allah’tan rahmet ve sonsuz huzur diliyorum. Yoğun ve yorucu bir ömrün böyle bir acı sonu olabiliyor. Bu kaderin bir çizgisidir. İnanan, iman etmiş insanlar olarak her türlü sonuca rıza göstermekten başka bir yolumuz yoktur." dedi.

Haberin Devamı

DÜRÜST ÇALIŞKAN BİR ARKADAŞIMIZI KAYBETTİK

İstanbul eski Valilerinden Nevzat Ayaz ise, "Son derece üzgünüz. İntilarlı ölümü için şu ana kadar herhangi bir sebep de öğrenmiş değiliz. Beraber çalıştığımız son derece dürüst çalışkan bir arkadaşımızı kaybetmekten dolayı büyük üzüntü duymaktayım. Ölüm sebebiyle ilgili herhangi birşey söyleme imkanım yok." dedi.

ÖLÜM BİÇİMİ BENİ ÇOK ÜZDÜ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da Kozakçıoğlu ile birlikte milletvekilliği yaptığı ifade ederek, "İstanbul’un her tarafını birlikte gezdik. Kendisi bölücü terör örgütünün ve Türkiye’deki bütün terör örgütlerinin hedef seçtiği bir devlet adamı. Başsağlığı diliyoruz, üzgünüz." dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Nurettin Sözen de, "Rahmetliyle birlikte çalıştık. Son derece anlayışlı ve uyumlu bir süreçti o dönem. Kendisi çok sevdiğim bir insandı. daha sonraki hayatımızda da dostluğumuz sürdü. Ölüm biçimi beni çok üzdü. Çok güçlü bir insandı. Ufak tefek olaylara boyun eğmeyecek bir insandı." dedi.

Haberin Devamı

BÖYLE BİRŞEY BEKLEMİYORDUK

İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu ise " Rahmetli mesai arkadaşım ve meslektaşım. birlikte çalıştık benim ilk bakanlığım dönemimde kendisi de ilk OHAL valisi olarak görev yapıyordu. Birlikte çok mesaimiz oldu. Çalışkan, gayretli, işini yapmanın gayreti içinde olan değerli bir devlet adamı ve arkadaşımızdı. Böyle birşey beklemiyorduk. Allah taksiratını affetsin. hepimizin ve bütün camiamızın başı sağ olsun." dedi.

Öte yandan Hayri Kozakçıoğlu’nun cenazesine 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Muammer Güler de çelenk gönderdiler.Hayri Kozakçıoğlu’nun naaşı öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu’daki aile kabristanında toprağa verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!