Meral: Kızılay'a hazırlanın

Güncelleme Tarihi:

Meral: Kızılaya hazırlanın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2001 15:52

Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, hükümetin, işçi ikramiyelerinin ertelenmesi, ücretlerin düşürülmesi, resen emeklilik konularında yeni çalışmalar içinde bulunmasına sert tepki gösterdi. Meral, ``İşçilerin, çalışanların geleceğiyle oynayanlara, bu meydanları dar ederiz. Bizi Kızılay Meydanı`nda çadır kurmaya zorlamasınlar`` dedi.

Haberin Devamı

Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, ``Türk-İş Şube Yöneticileri Semineri``ne katılmak üzere geldiği Tarım-İş Sendikası Tesisleri önünde, kendisini ziyaret eden Köy Hizmetleri, Devlet Su İşleri ile Karayolları Bölge Müdürlüğü`nden gelen işçilere hitap etti.

KRÄ°Z BAHANE

Sermaye kesiminin ekonomik krizi bahane ederek, çalışanların SSK primlerini, vergilerini ödemediğini, sermayesini yurtdışına yönlendirdiğini kaydeden Meral, ``Sermaye kesimi, hem şikayet ediyor, hem de hükümetin uyguladığı ekonomik programın doğru olduğunu söylüyor. Bir taraftan da (kriz var) bahanesiyle sermayesini yurtdışına gönderiyor, yatırım yapıyor. Nerede bunların vatan sevgisi? Yazıklar olsun böyle işverene`` dedi. Siyasileri ve işçileri de eleştiren Bayram Meral, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

``Kıdem tazminatlarımıza, ücretlerimize, ikramiyelerimize uzanırlarsa, bu gök kubbeyi baÅŸlarına yıkarız, baÅŸlarına... Hükümet, eÄŸer IMF`nin, bir avuç çıkarcının isteklerine uyarsa, bu meydanları dar ederiz dar... EÄŸer siz de bunları alkışlarsanız, elleriniz kırılsın elleriniz... Bize Kızılay Meydanı`nın yolu görünüyor. Hükümete sesleniyorum: Hükümet elini vurguncuya, talancıya, IMF ve Dünya Bankası`na deÄŸil, halkına uzatsın. Ãœlkenin sorunlarını halkımızla çözelim. Bu halka güvenin. Bizim haklarımıza ısrarla el uzatırlarsa, tüm işçileri Kızılay`da bekliyorum. Buna hazır olun. Tugaylar, tümenler gibi hazırlıklı gelin. Sorunlarımızı çözünceye kadar Kızılay`da kalacağız. Buna hazır mısınız? EÄŸer Hükümet, ÅŸayet (DediÄŸim dedik, sizi kırarım, IMF`yi kırmam) derse, biz de onları öylebir kırarız ki...Biz kimsenin düzenini bozmak istemiyoruz. Kimse de bizim düzenimizi bozmasın.``Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!