Meral Akşener ihraç edildi

Güncelleme Tarihi:

Meral Akşener ihraç edildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 21:45

MHP genel başkan adaylarından, eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener, ihraç edildi. Disiplin dosyasında Akşener’in çeşitli tarihlerdeki açıklamaları, paralel yapı tarafından desteklendiği iddiaları da yer aldı. Akşener, kararın yok hükmünde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

MHP Merkez Disiplin Kurulu (MDK) dün yaptığı toplantının ardından MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener’in partiden ihraç edildiğini duyurdu. MDK Başkanı Halil Öztürk, “Gizli oylama Akşener’in parti üyeliğinden ‘kesin çıkarma’ cezası ile cezalandırılmasına oy biliği ile karar verilmiştir” dedi. İhraç kararına neden olan suçlamaların başında, “Parti birlik ve beraberliğine zarar verme, parti yönetiminin aldığı kararlara uymama, genel başkan ve parti yöneticilerinin manevi şahsiyetlerini rencide etme, üyelik haklarını kötüye kullanma” iddiaları yer alıyor. Disiplin dosyasına Akşener’in“MHP’ye genel başkan olmasın, faili meçhullerin sorumlusu odur diyorlar. Ne derseniz deyin hepsi kabulümdür”,  “Başparalel Bahçeli’dir”, “Abbas yolcu”, “Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini yeni baştan rehber edinerek”, “Ben başbakan olacağım” sözleri de girdi.

Haberin Devamı

VEREN’İN İDDİALARI

Dosyada ‘Akşener’in paralel yapı tarafından desteklendiğine dair iddialar’ da yer aldı. Genel Merkez’in kurultay sürecinde hazırladığı ‘Oyunu Neden Bozacağız’ başlıklı kitapta, Akşener’in “İçişleri Bakanı olması için dönemin Başbakanı Tansu Çiller’e, bir dönem Gülen cemaatinin sağ kolu olan Nurettin Veren tarafından önerildiği” iddiası yer almıştı.  Kararı yargıya taşıyacağını söyleyen Akşener,  yazılı açıklamasında da özetle “Şahısımın ihraç edilmesi eylemi nazarımda yok hükmündedir. Meşruluğu tartışmalı bir yönetimin aldığı kararın Türk miletinin vicdanında bir karşılığı yoktur” dedi. 

‘DESTEK VERDİĞİ AÇIKTIR’ DEMİŞTİ

MHP’de kurultay sürecinde genel başkan adaylığını açıklamayan isimler arasında yer alan Koray Aydın’ın “O kesimin bir arkadaşımıza destek verdiği açıktır. Biz de bunu görüyoruz ama kendisi cemaatçi mi değil mi onu bilemem. Bu her kesimden siyasi destek alma olarak da açıklanabilir ama bu sorunun muhatabı kendisidir” sözleri de disiplin dosyasında yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!