Meral Akşener: Bu seçime daha fazla kan düşmesin

Güncelleme Tarihi:

Meral Akşener: Bu seçime daha fazla kan düşmesin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2018 13:46

Bitlis'in Ahlat ilçesinde kurulan bayram sofrasına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, "Ölenlere ve AK Parti milletvekiline başsağlığı diliyorum. Ama Suruç ilçesine Ahlat'tan bir mesaj iletmek isterim. Allah aşkına provokasyonlara gelmeyin. Allah aşkına bu seçime daha fazla kan düşmesin" dedi.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, “Bir hayalim var” diyerek anlattığı bayram sofrasını Bitlis’in Ahlat ilçesinde kurdu.

Meral Akşener: Bu seçime daha fazla kan düşmesin

Bayram namazının ardından Ahlat’a gelen ailesi ve dünürleriyle bayramlaşan Akşener, ardından da Van Gölü kıyısında kurulan sofrada Türkiye’nin dört bir yanından gelen partililerle ve Ahlatlılar ile bir araya geldi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kahvaltının ardından herkesle tek tek bayramlaşan Akşener, İYİ Parti’nin renklerini taşıyan mendil içine koyulan 5 lira ile şeker dağıttı. Suruç’ta 4 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin provokasyon uyarısı yapan Akşener, “Allah aşkına provokasyonlara gelmeyin, bu seçime daha fazla kan düşmesin” dedi. Akşener, özetle şunları söyledi:

UMUDUM İÇİN YOL YÜRÜYORUM

“Benim bir hayalim var, o hayal için bir umudum var; o umut için yol yürüyorum. Bir tanesi Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlardan çıkıp huzur, refah içinde kalkındığı, gençlerin kadınların umut dolu olduğu büyümekte olan bir Türkiye hayalim var.

Diğeri ise bugün yaptığımız gibi pek çok yerden misafirimiz var. Kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla Edirneli damatla Diyarbakırlı gelinle; kulağı küpeli kuzenle başı örtülü yeğenle, kadınların hazırladığı aynı sofrada, elinizi uzattığınız zaman herkesin yiyeceklere aynı anda ulaşabildiği bayram sofrasını Türkiye’de hayata geçirmek. Demiştim ki, ilk bayramı ve cumhurbaşkanı seçildikten sonra da her bayramın birini Ahlat’ta ailemle birlikte geçireceğim. 24’ünde seçim var henüz cumhurbaşkanı seçilemedim ama bugün eşimle oğlumla gelinimle torunumla, dünürlerimle buradayız.

AYRIŞTIRICI DİL TÜRKİYE’Yİ TERK ETMELİ

Bu seçim, dil itibariyle insanların birbiriyle gerilimi itibariyle ve iktidar partisi yöneticilerinin bizim gibilere yaptığı konuşmalar neticesinde sanki seçime değil de savaşa gidiyormuşuz gibi oldu. Başbakan, cumhur ittifakına oy verenlerin bizi hedef alarak ‘alçakları yeneceğini’ söylüyor. Günahtır be günah, alt tarafı bir seçim ve sonuçta milletimiz oy kullanacak, birimizi seçecek seçtiği kişiye başarı dileyeceğiz ve seçim dediğin şey böyle olmak zorundadır. Bu ayrıştırıcı, kötüleyici, küfür eden dilin derhal Türkiye’yi terk etmesi gerekiyor.

SEÇİME DAHA FAZLA KAN DÜŞMESİN

Suruç’ta mahiyetini tam olarak öğrenemediğimiz kötü bir olay yaşandı. Ölenlere rahmet diliyorum, AK Parti Milletvekilinin ağabeyi vefat etti ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Suruç ilçesine Ahlat’tan Meral Akşener olarak arkadaşlarımla birlikte şunu ifade etmek istiyorum; Allah aşkına provokasyonlara gelmeyin, bu seçime daha fazla kan düşmesin. Allah aşkın herkes sakin olsun bu ülkeden başka hiçbirimizin gidecek bir yeri yok. Allah kardeşlik birlik beraberlik hukukunu gözetmeye devam edelim. Suruç’ta yaşayan her kişiden istirhamım budur. Devletin valisine, emniyet müdürüne üst düzey bürokratlarına sesleniyorum bir an evvel vatandaşın gerilimi düşürecek açıklamaları acilen yapmalarında büyük önem vardır. Devleti yönetenleri uyarmak isterim.

BAYRAM KARDEŞLİK GÜNÜDÜR

Siyasi bir nutuk atamam. Çünkü ben hemşerilerimin, kardeşlerimin arasındayım. Şırnak’tan Elazığ’a Mardin’den Tekirdağ’a, Kocaeli’nden pek çok misafirimiz var. Gerçekten bayram sofrasını burada kurduk. Türkiye’nin değişik yerlerinden misafirlerimiz var. Ahlatlı olarak onları bugün ağırladık. 24 Haziran’da iki yönlü karar vereceksiniz. Birisi milletvekilliği, diğeri cumhurbaşkanlığı seçimi. Hem İYİ Parti’nin genel başkanıyım böyle bir şapkam var bir de cumhurbaşkanı adayıyım aynı zamanda kendime de oy istiyorum. Ahlat bir cumhurbaşkanı çıkarsın artık. Allah bana inşallah Ahlat’a gelecek bayramda cumhurbaşkanı olarak bu eve gelmeyi nasip etsin. Uzun şeyler söylemem lazım ama bugün bayram. Bayram barış kardeşlik günüdür. Küslerin barıştığı gündür. Nefes almanın hatırlandığı gündür. Davetimize icabet ettiniz, buradasınız beraberiz. Türkiye’ye çok güzel mesajı hep birlikte verdik.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!