‘Merak etme anne burada değil’ demişti

Güncelleme Tarihi:

‘Merak etme anne burada değil’ demişti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 22:00

OSTİM’deki patlamalarda hayatını kaybeden işçilerin hikayeleri de yürekleri burktu. İşte OSTİM faciasından göz yaşartan hikayelerden satırbaşları:

Haberin Devamı

Çay yaptım gel<ımg>

Makine mühendisi Dilek Gürel (36), ikinci patlamada hayatını kaybetti. Yakınları Gürel’in annesiyle son konuşmasını şöyle aktardı: “İlk patlamadan sonra annesi arayıp ‘Sizin iş yerinde bir şey var mı’ diye sormuş. O da ‘Hayır ama biraz sallandık’ demiş. Annesi ‘Eve gel çay yaptım’ deyince Dilek, ‘Çalışmam lazım anne’ diyerek eve gitmemiş.”

Düğün yerine cenaze

OSTİM’deki ilk patlamada hayatını kaybeden Ali Yiğit (37), olay günü yeğeninin düğününe gitmek için izin istedi. Ancak patronundan “Çok iş var” yanıtını alınca, düğüne eşini yolladı. Ali Yiğit’in ağabeyi Abdullah Yiğit, tornacılık yapan kardeşinin biri üç, diğeri yedi yaşında iki çocuğu bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İki kardeş birden öldüÇapraz ailesi ise OSTİM’deki patlamada iki kurban verdi. Aydın ve Aydemir Çapraz ikinci patlamanın yaşandığı yerde çalışıyorlardı. Aynı işyerinde çalışan üçüncü kardeşleri Ekrem Çapraz ise annesini hastaneye götürmek için o gün işe gitmeyince patlamadan kurtuldu.

Gürel’in kuzenleri firmanın iki kere kapatıldığını belirterek, “Ruhsatsız çalışan bir firma tekrar nasıl açılır? Dava açacağız” dediler.

Necdet Tanışma henüz iki gün önce işe başlamıştı. Geride 2 buçuk aylık hamile eşini bıraktı.

Oğlu için çalışıyordu

Abdullah Karakulak emekliydi. 17 yaşındaki oğlu Fatih ile 15 yaşındaki kızı Kevser’in eğitimlerini çok önemsiyordu. Oğlu Fatih, Balıkesir Üniversitesi’ni kazanınca çok mutlu oldu. Yeniden kaynakçılığa başladı. İşe gireli daha bir yıl bile olmamıştı.

<ımg>

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!