Menderes, Zorlu ve Polatkan idamlarının 53'ünci yılında anıldı

Güncelleme Tarihi:

Menderes, Zorlu ve Polatkan idamlarının 53ünci yılında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 15:58

ESKİ Başbakanlardan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edilişlerinin 53. Yıldönümü’nde Topkapı’daki Anıt Mezarları başında törenle anıldı. Anma törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile Adnan Menderes’in gelini Ümran Menderes ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Hükümet adına törene katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugün artık cuntacılık suç haline gelmiştir. Darbeyi de artık kimse aklından geçirmemektedir" dedi.



Arınç, 27 Mayıs’ın bir benzerini gerçekleştirmek isteyenlerin artık yargılandıklarını söyledi. Siyasi hayatı boyunca 4 defa partisi kapatılmış bir siyasetçi olduğunu söyleyen Arınç, " Geldiğimiz bu süreç içerisinde artık parti kapatmak yok. Artık Türkiye’de düşünce ve fikir özgürlüğü var" diye konuştu.

Menderes, Zorlu ve Polatkan idamlarının 53ünci yılında anıldı
‘Hayata veda etmek üzere olduğum şu anda…’


AK PARTİ 21. YÜZYILIN DEMOKRAT PARTİSİ’DİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise, Menderes çizgisinde siyaset yapanların sonraki tarihlerde halkın desteğini alarak milletin adamı olmaya devam ettiklerini söyledi. Soylu, "12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bütün mücadelesiyle bütün ruh ve mana köküyle milletin adamı değil midir? Menderes’in siyasi çizgisinin sadık bir emanetçisi değil midir ? AK Parti 21. Yüzyılın Demokrat Partisi değil midir ? Şüphe yoktur ki öyledir" diye konuştu.

Menderes, Zorlu ve Polatkan idamlarının 53ünci yılında anıldı

Haberin Devamı

EBEDİYEN TARİHE GÖMDÜK

Menderes siyasetinin 3. kuşak temsilcilerinin kendilerinden öncekilerden bir farkı olduğunu söyleyen Soylu, "Bugün AK Parti’de temsil edilen 3. kuşak, 27 Mayıs’ın o lanetli olayın işaretlerini, çağrışımlarını ebediyen tarihe gömmeye muvaffak olmuşlardır " dedi.

MENDERES AİLESİ ADINA KONUŞTU

Adnan Menderes’in anıt mezarının hemen yanında bulunan eşi Aydın Menderes’in mezarında dua eden Ümran Menderes gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu. "Onları anmak için burada bulunuyoruz" diyen Menderes, "Bu çok acı bir sondur. Ülkeye hizmetten başka amaçları da yoktu. Hayatlarına son verildi. Ülke bizim ülkemiz. Ne yapalım ? Bundan sonra böyle acılar yaşanmasın. Bu toprak bizim toprağımız. Bu bayrak bizim bayrağımız. Birlik bütünlük içinde olmamız lazım" diye konuştu.

DARBENİN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ...

Tören sırasında kürsüde de konuşan Ümran Menderes, "Seçimle gelenin seçimle gitmesine saygı da gösteremiyoruz her nedense. Hatta çok tuhaftır, darbeleri bile ayırabiliyoruz. ’27 Mayıs iyi, 12 Eylül kötü’. Darbelerin iyisi kötüsü olmaz. Darbeler ülkeyi ileriye değil geriye götürür " dedi.

Haberin Devamı

DUALAR EDİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından anıt mezarlara çelenk bırakıldı. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran’ın mezar başında yaptığı dualara eşlik edildi. Resmi törenin ardından Demokrat Parti ile Adnan Menderes Dernekleri ayrı ayrı mezar başına gelerek anma programı gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!