Menderes zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Menderes zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2011 00:00

Geçen cuma akşamı hayatını kaybeden eski başbakanlardan Adnan Menderes’in oğlu, eski vekil Aydın Menderes’in cenazesi devletin zirvesini bir araya getirdi.

Fatih Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan Menderes, Topkapı’daki Anıtmezar’da babasının yanına defnedildi.

Haberin Devamı

AYDIN MENDERES SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / WEB TV

AYDIN MENDERES'İN CENAZESİ İSTANBUL'DA

AYDIN MENDERES'İN CENAZESİ İSTANBUL'DA / WEB TV

İŞTE MENDERES'İN CENAZESİNİN HAVADAN GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

ESKİ başbakanlardan Adnan Menderes’in oğlu eski milletvekili Aydın Menderes, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile çok sayıda bakanın katıldığı törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Aydın Menderes’in cenazesi dün 06.35’te Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alındı. Başbakanlık koruma ekibinin eşlik ettiği cenaze aracı Esenboğa Havalimanı’na getirildi. Menderes’in tabutu THY’nin özel sefer yapan uçağına konuldu. Uçağa Menderes Ailesi’nin yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek de bindi. Menderes’in Türk bayrağına sarılı tabutu getirildiği İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Fatih Camisi’ne götürüldü. Önünde Aydın Menderes’in büyük bir fotoğrafı bulunan tabutun başında 2 polis nöbet tuttu.

TSK ve Dalan’dan çelenk

Devletin zirvesinin katıldığı cenaze namazı için Fatih Camisi’nde saatler öncesinden güvenlik önlemleri alındı. Kapıya konulan çelenkler arasında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Bedrettin Dalan tarafından gönderilenler de vardı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan, cenaze namazından önce Fatih Camisi yanındaki Fatih Müftülüğü Kuran Kursu’nda öğle namazı kıldı. Cenaze namazından önce Gül, Çiçek’le birlikte cami avlusuna girdi. Kısa süre sonra da Erdoğan avluya geldi.

Çiller eşine eşlik etti

Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes’e Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve eski başbakanlardan Tansu Çiller eşlik etti. Emine Erdoğan, Ümran Menderes’in koluna girerek camiye kadar bu şekilde yürüdü. Cenazeye, Başbakan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı. Cenazeye 5 yaşındaki kızı Derin Menderes ile birlikte gelen Aydın Menderes’in yeğeni Adnan Menderes, “Acımız büyük. Onu unutmayacağız” dedi. Aydın Menderes’in cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Helallik alındıktan sonra Menderes’in cenazesi, musalla taşından alınarak, tekbirler eşliğinde omuzlarda cenaze aracına taşındı. Törenin ardından cami çıkışında Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Menderes’in eşi Ümran Menderes’e taziyelerini iletti. Aydın Menderes, Topkapı’daki Anıtmezar’da babasının yanında toprağa verildi.

Gıyabında namaz

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Aydın Menderes’in vefatı dolayısıyla, merhum Adnan Menderes’in doğduğu Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli köyünü ziyaret etti. Günay ve beraberindekiler, köy camisinde öğle namazının ardından Aydın Menderes için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Babasının yanında

ESKİ Milletvekili Aydın Menderes’in Fatih Camisi’ndeki cenaze namazına, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, CHP Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, eski bakanlardan Köksal Toptan ve Kürşat Tüzmen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi ve devlet adamı katıldı. Aydın Menderes daha sonra Topkapı’daki Anıtmezar’da babası Adnan Menderes’in yanına defnedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!