Menbiç, Sincar ve Kandil'de inisiyatif kullanırız

Güncelleme Tarihi:

Menbiç, Sincar ve Kandilde inisiyatif kullanırız
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2018 01:03

MİLLİ Güvenlik Kurulu (MGK), dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Haberin Devamı

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Münbiç’teki teröristlerin bir an önce bölgeden uzaklaştırılması gerektiği ifade edilerek, “Aksi takdirde Türkiye’nin, diğer bölgelerde olduğu gibi burada da bizzat inisiyatif kullanmaktan çekinmeyeceği belirtilmiştir” vurgusu yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı’nda 4 saat 20 dakika süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

ZEYTİN DALI BİLGİLENDİRMESİ
Teröristleri etkisiz hâle getirmek, Türkiye’nin hudut güvenliğini sağlamak, bölgesel ve küresel barışa katkıda bulunmak, yerlerinden edilmiş Suriyelilerin yurtlarına geri dönüşlerini temin etmek ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen Zeytin Dalı harekâtı hakkında Kurul’a bilgi sunulmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu’nun birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı harekâtı neticesinde, terör örgütlerinin baskı ve zulmünden kurtarılan Suriyelilerin harekâta gönülden destek vermesinin üzerinde önemle durulmuştur. Yüz binlerce Suriyelinin geri döndükleri yerlerde güven, huzur ve refah içinde yaşayabilmeleri için gereken tedbirlerin hayata geçirilmesi konusundaki çalışmalar değerlendirilmiştir.

BİZZAT TÜRKİYE ENGELLEYECEK
İşgal ettiği diğer yerlerde olduğu gibi Afrin’de de, çocuk yaştakileri silahlandıran, masum sivilleri canlı kalkan olarak kullanan, etnik temizlik dâhil her türlü insanlık suçunu işleyen bölücü terör örgütünün, DEAŞ ile işbirliği içinde olduğunun uluslararası kamuoyuna hatırlatılmasında fayda görülmüştür. Münbiç’teki teröristlerin bir an önce bölgeden uzaklaştırılması gerektiği, aksi takdirde Türkiye’nin, diğer bölgelerde olduğu gibi burada da bizzat inisiyatif kullanmaktan çekinmeyeceği belirtilmiştir. Fırat’ın doğusundaki Suriye topraklarında yuvalanan teröristlerle ilgili de aynı kararlılık içinde olduğumuz vurgulanmıştır. Suriye’nin yanı sıra, Sincar ve Kandil başta olmak üzere, Irak’ın çeşitli yerlerinde de ülkemize saldırmak üzere yerleşen bölücü terör örgütünün bölgedeki faaliyetlerinin, öncelikle Irak devleti tarafından önlenmesinin beklendiği, bunun mümkün olmaması hâlinde ise bizzat Türkiye tarafından engelleneceği ifade edilmiştir.

İYİ KOMŞULUĞA AYKIRI TUTUM
Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki gelişmeler hakkında genel bir değerlendirme yapılmış, Yunanistan’ın iyi komşuluğa aykırı tutum ve davranışlarının hassasiyetle takip edildiği ifade edilmiştir. 

PROJE TERÖR ÖRGÜTLERİ VURGUSU 
Ülkemizin asayiş ve güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmeler ile Türkiye’yi yakından ilgilendiren uluslararası konular gözden geçirilmiş; terörle mücadele tüm boyutlarıyla ele alınmıştır. PKK/PYD-YPG, DEAŞ, FETÖ/PDY gibi proje terör örgütlerinin eylemleri başta olmak üzere, millî güvenliğimizi hedef alan her türlü tehdide karşı hukuk çerçevesinde alınan ve kurulumuzca önerilen tedbirler gözden geçirilmiştir. Türkiye’nin yurtdışı operasyonları karşısında, aldığı tüm desteğe rağmen tutunamayan terör örgütünün, yeniden ülke içinde eylemlere yönelme ihtimaline karşı tüm tedbirlerin titizlikle uygulanması hususundaki kararlılık teyit edilmiştir.

PROJE TERÖR ÖRGÜTÜ: Temsilcisi olduğu iddia ettikleri kesimlere hiçbir faydası olmayan, zarardan başka bir şey getirmeyen; perde arkasındaki bazı odakların çıkarlarına (proje doğrultusunda!) hizmet etmekten başka bir şey yapmayan; esasen varlık nedenlerini de buna (projeye!) borçlu olan terör örgütleridir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!