Memurlardan ‘Taş kesilme’ eylemi

Güncelleme Tarihi:

Memurlardan ‘Taş kesilme’ eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 14:59

ANKARA'da Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası'na (BÇS) bağlı bir grup, Kamu İşveren Kurulu'nun toplu görüşmelerde 2008 yılı için memurlara teklif ettiği zam oranını ‘Taş kesilme’ eylemiyle protesto etti.

Haberin Devamı

Kızılay'da ellerinde ‘Devlet kesesinden sendikaya hayır’, ‘Erken ödeme değil bayram ikramiyesi istiyoruz’, ‘Yüzde 2 = daha fazla borç’ ve ‘Memur açlık sınırında, bankalar kredi yarışında’ yazılı dövizlerle toplanan gruba çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

BÇS Genel Başkanı Ayhan Çivi, toplu görüşmelerin ‘yetkili sendikaların beceriksizliği’ sonucu memurların aleyhine sonuçlandığını belirterek, memurların açlık sınırın altına itildiğini savundu. Yaklaşan Ramazan Bayramı’nda memurların yine ailelerine mahcup olacağını kaydeden Çivi, hükümetin memura maaşlarını erken ödemek yerine bir maaş bayram ikramiyesi vermesini istedi. Bayram masrafları da dikkate alındığında ekim ayının memurlar için çok zor geçeceğini belirten Çivi, “Bankalar, memurun bu drumunu fırsat bilerek kredi yarışına girmiş durumda. Bir kamu bankasının aylık yüzde 1.30 faiz oranıyla verdiği kredinin yıllık faiz oranı yüzde 15.60’a ulaşıyor” dedi.

Haberin Devamı

TAŞ KESİLDİLER

Hükümetin memura uygun gördüğü yüzde 2 zammın, alacağı kredinin faizini karşılamayacağını kaydeden Çivi, bu zamla memurun ancak evine iki kilo bayram şekeri alabileceğini söyledi.

Basın açıklamasının ardından, gruptan birisinin ‘memura yüzde 2 zam verilecek’ diyerek bağırmasının ardından ‘taş kesildiklerini’ belirtmek amacıyla sendika üyeleri bir süre hareketsiz kaldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması, ‘taş kesilme’ eyleminin ardından sona ererken, çevredeki vatandaşlar da bu görüntüleri ilgiyle izledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!