Memura elektronik bordro

Güncelleme Tarihi:

Memura elektronik bordro
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2006 10:44

Devlette mutemetlik tarihe karışacak ve devlet memurlarının özlük haklarına ilişkin bütün işlemler, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nce merkezden yürütülecek.

Muhasebat Genel Müdürü Ömer Duman'dan aldığı bilgiye göre, Tahakkuk Dairelerini Birleştirme ve Maaş Otomasyon Projeleri ile memur maaş sistemi tümüyle değişecek.

Kamudaki tahakkuk dairelerini yeniden yapılandıran Tahakkuk Daireleri Projesi'nin ardından, bir süre önce Aksaray ve Sivas'ta pilot uygulaması gerçekleştirilen Maaş Otomasyon Projesi de, 15 Haziran'da bütün Türkiye'de hayata geçirilecek.

MEMUR KÜTÜĞÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir Genelge uyarınca, bütün kamu kuruluşları memurlara ilişkin bilgileri, Say 2000i kapsamında Muhasebat Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Merkezi'ne iletecek. Burada 2 milyon 200 bin dolayındaki devlet memurunu kapsayan bir “Memur Kütüğü” oluşturulacak.

Kamu kuruluşları, derece ve kademe artışı, doğum, ölüm gibi memurlara ilişkin bilgi değişikliklerini de yine internet ortamında Bilgi İşlem Merkezi'ne gönderecek. Böylece, devlet memurlarıyla ilgili bütün bilgiler günlük olarak merkezden izlenebilecek.

MAAŞ HESABINI DA MERKEZ YAPACAK

Projeyle devlet memurlarının maaşları da artık mutemetler kanalıyla değil, merkezde elektronik ortamda hesaplanacak.

Her memurun maaş hesabına ilişkin bilgiler, Say 2000i sistemine yüklenecek. Maaşlar da, bu bilgiler ışığında merkezde elektronik ortamda hesaplanarak, internet yoluyla Tahakkuk Müdürlüklerine iletilecek. Burada doğruluğu kontrol edilecek maaş cetvelleri, elektronik imza yoluyla onaylanacak ve tekrar merkeze gönderilecek. Buradan da, illerdeki saymanlıklar kanalıyla kamu kuruluşlarına intikal ettirilecek.

Saymanlıklar, örneğin Ankara'nın Keçiören ilçesindeki 150'yi aşkın okulda görev yapan memurların maaş listesini, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Hakkari-Yüksekova'daki sağlık personelinin maaş listesini de Sağlık İlçe Müdürlüğü'ne varsa elektronik ortamda, yoksa elden teslim edecek.

Bu şekilde memur maaşları, 15 Haziran'dan itibaren şimdiki gibi mutemetler tarafından hesaplanmayacak, doğrudan merkezde yapılacak işlemlerin ardından hak sahiplerine ulaştırılacak.

40 BİN MUTEMET NE OLACAK ?

Kamudaki Tahakkuk Dairelerinin Birleştirilmesi ve Maaş Otomasyon Projeleri ile birlikte, kamuda görev yapan 40 bin mutemedin maaş hesaplama ve özlük bilgilerini tutma işi de sona erecek.

Bu mutemetlerden aynı zamanda başka görevi olanlar, yeni dönemde sadece bu görevlerini ifa edecek, başka işi olmayanlar ise eleman ihtiyacı bulunan kamu kuruluşlarına kaydırılarak, orada değerlendirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!