Memur-Sen: İşsiz sayısı 900 bin

Güncelleme Tarihi:

Memur-Sen: İşsiz sayısı 900 bin
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 14, 2001 15:38

Memur-Sen Genel Başkanı Fatih Uğurlu, 57. hükümetin göreve geldiği günden bu yana 13 kriz ile Türkiye'ye milyarlarca dolarlık zarar verdiğini iddia ederek, ''Bu yıl işsiz sayısı 900 bine ulaştı'' dedi.

Haberin Devamı

Memur sendikaları konfederasyonu Genişletilmiş Başkanlar kurulu toplantısı Harb-İş Genel Merkezi'nde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan, Memur-Sen Genel Başkanı Fatih Uğurlu, devalüasyonla yüzde yüz fakirleştiğini ifade etti. Uğurlu, tek haneli rakamlara düşürüleceği söylenen enflasyonun daha ilk 6 ayda yüzde 45'e yükseldiğini belirtti. Fatih Uğurlu, 57. hükümetin göreve geldiği günden bu yana 13 kriz ile Türkiye'ye milyarlarca dolarlık zarar verdiğini iddia ederek, sadece bankacılık sektöründe 25 milyar dolar kaybedildiğini kaydetti.

Uğurlu ekonomik, siyasal krizin olduğu bir ortamda memur emekçilerine verilen sözde sendikal yasanının meclisten geçtiğini ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylandığını da hatırlatarak, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

SANDIKTA CEZALARINI ÇEKECEKLER

''Biz Memur-Sen olarak yasalara saygılıyız. Yasalara da bağlıyız ancak ama yasa toplumsal ihtiyaçlara gereksinimlere cevap verdiği ölçüde saygı kazanır. Toplumun gerisinde kalan yasalar yasama organınıda sıkıntıya sokar.

İleri demokratik toplumlarda İLO ve uluslararası belgelerde Türk memurunun geldiği nokta toplu sözleşmeli grevli sendika yasası olmalıydı. Fakat bunu göz ardı ederek hat ettiğimiz sendika yasasını bizden esirgeyenler sandıkların ortaya konduğu gün hak ettikleri cezayı alacaklardır.''

UÄŸurlu, grev ve toplu sözleÅŸme hakkı için bugüne kadar olduÄŸu gibibundan sonra da her türlü demokratik platformda mücadeleleriniÂsürdüreceklerini söyledi.ÂKESK Genel BaÅŸkanı Sami Evren de konuÅŸmasında, kamu emekçilerinin 1980'li yıllardan bu yana grev ve toplu sözleÅŸme hakkı için yaptığı çalışmaları özetledi. Memurlarınn yıllarda daha örgütlü çalışmasının nedenini yoksullaÅŸmaya baÄŸlayan Erdem, çıkarılan yasaya tamamen karşı olduklarını ifade etti. Evren, ''Dün de grev ve toplu sözleÅŸme yoktu bugün de yok demek ki bizim için mücadele bitmedi'' diye konuÅŸtu.

Toplantı daha sonra, basına kapalı olarak devam etti.Â

 

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!