Memleketimden istismar manzaraları

Güncelleme Tarihi:

Memleketimden istismar manzaraları
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 21:44

Antalya, Sivas, Bursa, Karaman... Çocuğa cinsel istismar vakalarına yenileri eklendi. Üstelik ikisinde fail öğretmenleri...

Haberin Devamı

HAPİSTEKİ İMAMA DİYANET’TEN MÜFETTİŞ

SİVAS'ın Yıldızeli ilçesinde evli ve 2 çocuk babası imam İ.A. (32), haziran ayında ilçeye bağlı İğnebey Köyü Camisi’ne atandı. Ailesiyle köye yerleşen imam, caminin bitişiğindeki binada kız Kuran kursu açtı. 14 yaşındaki bir kız da bu kursa gelmeye başladı. Çocuğu imamla otogarda gören öğretmeni durumdan şüphelenip çocukla konuştu. Çocuk “Öğretmenle ilişki yaşıyoruz” deyince, ailesine haber verildi. Şikâyet üzerine imam 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve ‘cinsel istismar'dan 18 Ocak'ta tutuklandı. Kaymakamlık da iddialarla ilgili müfettiş görevlendirilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvurdu. Çocuk ailesi tarafından okuldan alındı.

MAĞDURUN YAŞICEZAYA UYDURULDU

ANTALYA’da ‘Enişte’ dediği babasının halasının kocası Mahmut E. (58) tarafından zincirleme cinsel istismara uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki kızın yaşı, mahkeme kararıyla 2 yaş büyütüldü. Kızın babası, karara “Kızıma psikolojik destek verilmesi gerekirken yaşıyla uğraşılıyor. Namus davasıyla girdik, yaşla çıktık” dedi. Bu değişiklikle sanığa verilebilecek en yüksek ceza 21 yıldan 15 yıla inmiş oldu.

Haberin Devamı

NÜFUS 3 YAŞ BÜYÜTÜYORDU

ADLİ Tıp, nüfus cüzdanına göre 17 Aralık 2000 doğumlu çocuğun, Temmuz 2014’teki taciz olayında 15 yaşından büyük olduğu yönünde rapor düzenledi. Nüfus Müdürlüğü ise kızın doğumunu 1997 olarak düzenleyeceklerini söyleyince savcı itiraz etti. Mahkeme de kızın doğum tarihini 1998 olarak düzenledi. Babaysa kızının gerçekte 17 Ağustos 1999 depreminde doğduğunu söyledi.

KARAMAN’DA BİR TACİZ AÇIĞI DAHA

KARAMAN’da 11’inci sınıf öğrencisine sözlü tacizden hakkında soruşturma başlatılan lise müdür yardımcısı M.Ç. (48), açığa alındı. Olayı başta reddeden M.Ç., küçük kızın telefonuna kaydettiği konuşma kaydı üzerine suçunu itiraf etti. Öte yandan Karaman’da 10 çocuğa istismardan tutuklanan Muharrem B. (53) meslekten ihraç edildi. 

BİR TACİZ DE BURSA’DAN

BURSA’da,  ortaokulda sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yaparken bir öğrencisi ile sosyal paylaşım sitesi üzerinden cinsel içerikli yazışmalar yaptığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan M.G. (35) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Açığa alınan ve Eğitim Bir Sen’den de atılan M.G., kendisine komplo kurulduğunu öne sürdü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!