'Meme kanseriyle mücadele yürüyüşü' düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Meme kanseriyle mücadele yürüyüşü düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2005 17:05

“Avon'la Sağlığa Yolculuk Projesi” kapsamında “Meme kanseriyle mücadele yürüyüşü” düzenlendi.

Haberin Devamı

Yürüyüş öncesi Beşiktaş Hayrettin Paşa Parkı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan kozmetik firması Avon Türkiye Genel Müdür Ron Griffiths, kadınları sadece güzelleştirmekle kalmadıklarını, sosyal sorumluluk projeleriyle de onları desteklediklerini söyledi.

Avon'un 1992 yılından beri yaklaşık 50 ülkede, meme kanseri ile mücadele çalışmalarıyla topladığı 350 milyon doların üzerindeki fonla kadın sağlığı çalışmalarına destek verdiğini anlatan Griffiths, Türkiye'de bu yıl 600 kadının mamografi çekimine destek verdiklerini ifade etti.

Temel amacı, kadınlara ücretsiz teşhis imkanı sağlamak için fon yaratmak olan ve Nisan ayından bu yana 41 ülkede gerçekleştirilen meme kanseri dünya turunun son yürüyüşünün İstanbul'da yapıldığını belirten Griffiths, bunun 25 Ekim'de, bu ülkelerde hastalığı yenen kadınların katılımıyla New York'ta bir galayla tamamlanacağını söyledi.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Füsun Sayek de kısa süre önce meme kanseri tanısı konmuş biri olduğunu belirterek, erken tanının önemine işaret etti.

Haberin Devamı

Meme kanserinin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurgulayan Sayek, “Hepiniz gibi tıbba güveniyorum ve uzun yıllar yaşamayı umut ediyorum” dedi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Vahit Özmen de, Türkiye'de 20 binin üzerinde meme kanseri hastası bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Erken tanıyla yüzde 100 tedavi mümkün. Önemli olan hastalığın farkında olmak. Bunun için mutlaka memenizi tanıyın ve kendi kendinize muayeneyi öğrenin. Düzenli aralıklarla bir uzmana gidin ve 40 yaşından sonra yılda bir kez mamografi çektirin.”

Konuşmalardan sonra kurdele merasimi yapıldı. Yürüyüş yapılan her ülkede, bu ülkeyi temsilen meme kanseri geçirmiş ve hastalığı yenmiş bir kadın tarafından takılan pembe kurdele, Türk temsilciye devredildi. Daha önceki yürüyüşün yapıldığı Yunanistan'dan kurdeleyi getiren Kleopatra Gavrıılıdou, bunu Hanife Kopuz'a taktı.
Geçen yıl meme kanseri olduğunu ve bu süre içinde 2 ameliyat geçirdiğini kaydeden Kopuz, umudunu hiç kaybetmediğini anlattı.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından İpek Tuzcuoğlu, Dilek Hanif, Ayşenur Yazıcı'ın da bulunduğu çok sayıda kişi, Brass-Latin Grubu eşliğinde Ortaköy'e kadar yürüdü.

Yürüyüş, Ortaköy Meydanı'nda Demet Sağıroğlu'nun konseri ile sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!