Mem-ü Zin yeniden gösterime giriyor

Güncelleme Tarihi:

Mem-ü Zin yeniden gösterime giriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 11:47

Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe film olan Mem-ü Zin (Mem ile Zin) 10 yıl aradan sonra yeniden gösterime giriyor. Ehmede Xani'nin eserinden Hamza Özbal ile Ümit Özbay'ın senaryosunu yazdığı filmin yönetmeni Ümit Elçi. Meltem Dogğanay ve Yalçın Dümer'in başrollerini paylaştığı film imkansız bir aşk öyküsü anlatıyor.

Haberin Devamı

İlk kez 1992 yılında seyirci karşısına çıkan, ancak o dönemde yaşanan politik gelişmeler yüzünden kısa sürede gösterimden kalkan Mem-ü Zin, önümüzdeki mart ayının ilk haftasından itibaren izlenebilecek.

Ehmede Xani'nin aynı adlı eserinden uyarlanan filmde Meltem Doğanay, Yalçın Dümer ve Füsun Demirel'in yanısıra bir suikast sonucu yaşamını yitiren araştırmacı- yazar Musa Anter de konuk oyuncu olarak rol alıyor. Filmin müzikleri Mazlum Çimen'e ait.

Çekimleri Mardin'de yapılan Mem-ü Zin, kaynağını efsaneleşmiş bir aşk öyküsünden alıyor. Film aynı gece başlayan iki aşk üzerine kurulu. İlk öykünün kahramanlarının yaşadığı aşk, araya giren çıkar çatışmaları ve kıskançlıkların etkisiyle Mem ile Zin'in aşkını da bir trajediye dönüştürür. Mem ile Zin, Shakespeare`in Romeo ve Jüliet`inden Fuzuli`nin Leyla ile Mecnun`una uzanan destansı zenginliği çağrıştıran bir aşk öyküsü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!