Melek Karataş'ın ölümüne soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Melek Karataşın ölümüne soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 13:41

EDİRNE’de solunum yetmezliği nedeniyle getirildiği hastanede boş yoğun bakım yatağı bulunmadığı için sevk edildiği sırada hayatını kaybeden 17 yaşındaki Melek Karataş’ın, iddia edildiği gibi 4 saat değil 1 saat 26 dakika ambulans beklediğini savunan Edirne İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

Edirne Menzilahır Mahallesi’nde ailesi ile birlikte yaşayan 17 yaşındaki Melek Karataş, solunum yetmezliği şikayetiyle babası Nail Karataş tarafından dün sabah Edirne Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesi’nin Acil Servisi’ne getirildi. İddiaya göre, burada Melek Karataş’a yeterli müdahale de bulunulmadı. Öğleden sonra da Acil Servis doktoru E.C.., ‘Boş yoğun bakım yatağı bulunmaması nedeniyle’ Melek’i Özel Çorlu REYAP Hastanesi’ne sevk etti. Ancak 14 kilometrelik ambulans yolculuğun ardından Melek Karataş, Havsa İlçesi’nde yolda hayatını kaybetti. Melek Karataş’ın ölümünün ardından Edirne İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı. Ailenin ‘4 saat ambulans bekledi’ iddialarının doğru olmadığını belirten İl Sağlık Müdürlüğü, 17 yaşındaki Melek Karataş’ın 4 saat değil, 1 saat 26 dakika ambulans beklediği açıkladı.

Sağlık İl Müdürlüğü açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Daha önce Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde Okulo Farengial Musculer Distirofi (iskelet kas hastalığı) tanısıyla takip edilen Melek Karataş isimli 17 yaşındaki hasta 18 Şubat tarihinde solunum sıkıntısı şikayeti ile saat 11.08’ de kendi imkanlarıyla Edirne Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesine başvurmuştur. Dışarıdan teknik olarak her hangi bir müdahale etme imkanının mümkün olmadığı 112 otomasyon sistemi üzerinden Hasta Melek Karataş’la ilgili olarak 18 Şubat tarihinde tespit edilen başka bir başvuru bulunmamış olup, basın yayın organlarında geçtiği şekilde saat 09:00’da Edirne Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesine getirildiği şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Edirne Devlet Hastanesi Selimiye ünitesinde yapılan gerekli tıbbi tedavi ve müdahaleler sonrasında saat 11.54’te yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle 112 Komuta Kontrol Merkezine sevk için başvuruda bulunulmuştur. Komuta Kontrol Merkezine ilk başvuru saati olan saat 11.54’ten yoğun bakım yerinin ayarlanması ve ambulansın hareket saati olan 13.20 arasında 1 saat 26 dakikalık bir süre geçmiştir"

Melek Karataş’ın ambulans ile nakli sırasında ihtiyaç duyduğu tüm gerekli tıbbi müdahalenin yapıldığını belirten Sağlık Müdürlüğü, konuyla ilgili idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!