Meleğin dönüşü

Güncelleme Tarihi:

Meleğin dönüşü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

Yolun karşısına geçerken freni boşalan bir kamyonetin üzerlerine doğru geldiğini fark edip öğrencilerini kurtaran ancak kendisi ağır yaralanan Özlem öğretmen yaşam mücadelesini kazandı.

Haberin Devamı

Çocukların koruyucu meleği “İyileşir iyileşmez öğretmenliğe devam edeceğim” dedi.

ZONGULDAK Karaelmas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Özlem Çubukluöz (22), doğum günü olan 30 Mayıs’ta gönüllü öğretmenlik yaptığı dershanedeki öğrencileriyle pikniğe gidecekti. Çubukluöz öğrencileri minibüslere binmeleri için yolun karşısına geçirirken, kent merkezine giden Mustafa Çınar yönetimindeki kamyonetin hızla geldiğini fark etti. Öğrencileri elleriyle ittirerek karşıya geçirip olası bir faciayı önleyen Çubukluöz kendisini kurtaramadı. Freni boşalan kamyonetin altında kalan Çubukluöz, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tam 3 hafta yaşam mücadelesi verdi. Çok sayıda ameliyat geçirip hayati tehlikeyi atlattıktan sonra taburcu olan genç kız, dün ailesiyle hastaneye kontrole geldi
Yeter ki çocuklar iyi olsun
Tekerlekli sandalyeyle hastaneden çıkan ve güçlükle konuşabilen Çubukluöz, kaza anını şöyle anlattı: “Aslında o gün pikniğe gitmeyecektim, kendi sınavlarım vardı. Ama çocuklarla yakınlaşmak, oynamak, eğlenmek istedim. Çocuklar da çok istiyordu. Çocukları karşıya geçirdim. İki çocuğun yolda kaldığını gördüm. Sonra da kamyoneti fark ettim. Onlara çarpmasın diye çocukları bir an önce karşıya geçirmeye çalıştım.” Hastanede kendine geldiğinde önce çocukların durumunu sorduğunu belirten Çubukluöz, “Çocukları çok seviyorum. Yeter ki çocuklar iyi olsun. Bu kazayı bacak kadar çocuk ne kadar kaldırabilirdi ki. O kazadan kurtulabilecek insan çok az” diye konuştu. Böyle bir kazanın ardından bu kadar kısa sürede ayağa kalkmasına doktorların bile şaşırdığını belirten Çubukluöz, “Kazadan dolayı şu anda gözümden yaş gelmiyor, esneyemiyorum ve ağzım kapanmıyor. Ama fizik tedavi ile bu sıkıntıları da aşacağıma inanıyorum. Tamamen iyileşince okuluma ve gönüllü öğretmenliğe devam edeceğim” dedi.

RAPOR ŞOKU

Haberin Devamı

Özlem Çubukluöz, bilirkişi raporunda sürücünün, araç teknik bakımını zamanında yaptırmadığından ‘tali kusurlu’, kendisinin ‘Yayalar, karşıya geçişlerini kavşak başından veya yaya geçitlerinden yapar, ilk geçiş hakkını araçlara bırakır’ maddesini ihlalden ‘asli kusurlu’ gösterilmesine ve sürücünün serbest bırakılmasına tepki göstererek itiraz edeceklerini söyledi. Çubukluöz, “Raporu görünce hayal kırıklığına uğradım. Ben olmasaydım o adam kaç çocuğun katili olarak yargılanacaktı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!