Mektup yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Mektup yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2002 01:37

Kartal Özel Tip Cezaevi'nde tutuklu bulunan Erol Evcil'e, evlenmek isteyen ve aşık olduğunu söyleyen kadınlardan mektup yağıyor.

Tefeci Nesim Malki cinayetinde azmettirici olduğu iddiasıyla yargılanan Bursalı işadamı Evcil için cezaevine gelen mektuplar hem içeriği, hem de sayısıyla günün konusu oldu. Evcil'e aşk mektubu gönderen bazı kadınlar, zarfa fotoğraflarını da koyuyor. Bir internet sitesinde yer alan Evcil'in nişanlandığı yolundaki haberi, önceki gün Kartal Adliyesi'nde yalanlayan Avukatı Erol Durukan, ‘‘Onunla evlenmek isteyen o kadar çok kadın var ki. Hepsi de, ‘Aman beni seç' diye resimli mektuplarını gönderiyor’’ dedi. Cezaevi yetkilileri ise ‘‘Adres yerine, cezaevinin ismini yazın yeter. Erol Evcil'e gelen mektuplar, duruşmalardan sonraki günlere rastlıyor’’ dediler.

GÜLBEN ERGEN’LE BÜYÜK AŞK

Evcil,
Gülben Ergen'le büyük aşk yaşamıştı. 1999'da Evcil tutuklanınca, Ergen'in ifadesine de başvuruldu. Ergen, daha sonra da büyük aşkı için şöyle konuştu:

‘‘Sevgimin ve yaşadıklarımın bedelini ödedim. Utanacağım hiçbir şey yapmadım. İnsan şöhretli, zengin veya çok güzel olabilir, ama bazı duygular var. Ben o duyguları yaşadım. Erol’u sevdim. Gelinliğimi, nikáh şekerlerimizi hazırlamıştık.’’

Hapse evlilik mektubu

CEZAEVİNDE
yatan ünlü suçlulara mektup aracılığıyla evlenme teklifi yapılması özellikle Amerika'da çok yaygın bir durum. Örneğin Oklahoma bombacısı Timothy McVeigh, zehirli iğneyle idam edilene kadar yüzlerce evlenme teklifi aldı. 168 kişinin hayatına malolan eylemin sorumlusu olan 33 yaşındaki McVeigh, nefret ifadeleri içeren mektuplar da alıyordu.

İngiltere'deki dehşet evi cinayetlerinin faili Frederick West de, hapishanede diğer mahkûmlar tarafından öldürülünceye kadar kadın hayranlarından mektuplar aldı. ABD'nin en azılı yamyamı, 17 kişinin katili Jeffrey Dahmer de mektupla evlilik teklifi alan suçlular arasındaydı. O da cezaevinde şişlenerek öldürüldü.

ABD'de idam cezasına çarptırılan Bobby Lee Harris'in resmi, Benetton'un reklam kampanyasında yayınlandı. Dagmar Polzin adlı bir Alman kadın, aşık oldu. Onun uğruna ABD'ye taşındı ve Harris'e evlenme teklif etti. Ancak sonra evlenmekten vazgeçti, Harris'in hayatını kurtarmak için mücadele verdi. Nitekim, Harris'in yargılanmasında usulsüzlük olduğu gerekçesiyle idam ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!