Mektubunu Barzani’ye verdiler

Güncelleme Tarihi:

Mektubunu Barzani’ye verdiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 04:28

HDP’nin İmralı Heyeti’nde yer alan Sırrı Süreyya Önder ile HDP milletvekili Leyla Zana, dün Irak’ın Erbil kentinde bir araya geldikleri Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’ye Abdullah Öcalan’ın mektubunu iletti.

Haberin Devamı

Görüşmede Önder ve Zana, Öcalan’ın Neçirvan Barzani’nin Çözüm Süreci için verdiği desteği bildiğini ve bunun devam etmesini istediğini söyledi. Barzani de Çözüm Süreci için bugüne kadar üzerilerine düşeni yaptıklarını ve bundan sonra da kendilerine hangi rol düşerse bunu yerine getireceklerini belirtti. Görüşmede, IŞİD’e karşı verilen mücadele ve Kürt Ulusal Kongresi’nin toplanması konuları da ele alındı. HDP heyetinin, IKBY Başkanı Mesud Barzani ve eski Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani ile görüştükten sonra Öcalan’ın mektubunu KCK yöneticilerine ulaştırması bekleniyor.

DTK Heyeti döndü

Yaklaşık 3 gündür Irak’ta temaslarda bulunan DTK Heyeti ise önceki akşam Türkiye’ye döndü. DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ile yardımcısı Selma Irmak başkanlığındaki heyetin kimlerle ve hangi siyasi partilerle görüştükleri konusunda ise bilgi verilmedi. Selma Irmak, gündem maddelerinin Kürt Ulusal Kongresi, Kürtler arasındaki ilişkiler ve yaşanan sıkıntılar olduğunu belirterek, “Kürt Ulusal Kongresi’nin bir an önce yapılması için görüşmeleri sıklaştırmak istedik. Seçimden önce olması zor ama hemen sonra olabilir mi zeminini aramak istedik. Kimse karşı değil ama herkes kaygılarını dile
getiriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!