Meksikalı çift hırsızlıktan yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Meksikalı çift hırsızlıktan yakalandı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 21, 2011 13:23

Bursa'da, lastiklerini kestikleri araçlardan yüklü miktarda para çaldıkları öne sürülen Meksikalı bir çift yakalandı.

Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikada muhasebeci olarak görev yapan Remzi Göl, geçen ay bir banka ÅŸubesinden para çektikten sonra bindiÄŸi otomobilinin lastiÄŸinin patlak olduÄŸunu fark etti.Â

Göl'ün, lastiÄŸi deÄŸiÅŸtirdiÄŸi sırada araçta bıraktığı içinde 6 bin 700 lira para bulunan çantasının çalınması üzerine güvenlik güçleri olayla ilgili soruÅŸturma baÅŸlattı.Â

Soruşturma devam ederken, bu kez İstanbul yolundaki bir banka şubesinden para çeken muhasebeci Cem Atsüren'in de aynı yöntemle içinde 15 bin dolar ve 5 bin lira bulunan çantası çalındı.

İki olayla ilgili araştırmayı derinleştiren güvenlik güçleri, bankaların ve çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. İncelemeler sonucu, iki olayın da aynı kişiler tarafından yapıldığı, zanlıların İstanbul'dan kiraladıkları bir otomobille kaçtıkları belirlendi.
Otomobilin kiralandığı firmanın yetkilileriyle irtibata geçen güvenlik güçleri, aracın Meksika uyruklu Victor Manuel Samaniego Garcia (46) ve eşi Monica Madrid Reyes (39) tarafından kiralandığını tespit etti.

Güvenlik güçlerinin takibi sonucu Meksikalı çift, İzmir'deki bir otelde gözaltına alındı.

Zanlıların üzerlerinde 11 bin 755 ABD doları, bin 850 avro, 700 lira, 740 Meksika pezosu, 10 Venezuella diezi ve 3 Kanada doları, araçlarında ise araçların lastiklerinin patlatılmasında kullandıkları öne sürülen şiş ele geçirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen zanlıların, 29 Aralık 2010'da Türkiye'ye geldiklerini ve bankaların yoğun olduğu bölgelerde konakladıklarını söyledikleri bildirildi.

Zanlılar, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili Meksika uyruklu 2 kişinin daha arandığı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!