Meksika'da maceranın tadı

Güncelleme Tarihi:

Meksikada maceranın tadı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 09:45

Beyazperdenin iki ünlü oyuncusu Brad Pitt ile Julia Roberts'ı biraraya getiren Meksikalı adlı film gösterime girdi. Bulaştığı karanlık dünyadan ayrılmadan önce son işine çıkan bir mafya kuryesinin başına gelenleri anlatan film, temposu ve konusuyla hayli sürükleyici.

Haberin Devamı

Yaz mevsiminin iyiden iyiye kendini hissettirdiği günlerde sinemalarda da yaz rehavetine uygun filmler birbiri ardına gösterime giriyor. Bunlardan biri de Hollywood'un iki 'star'ı Brad Pitt ile Julia Roberts'ı biraraya getiren Meksikalı...


Bir mafya kuryesinin, sevgilisinin isteği üzerine bu karanlık dünyadan ayrılmadan önce çıktığı son işi anlatan filmin yönetmeni Gore Verbinski. Patronunun isteği üzerine Meksikalı adlı antika silahı getirmek için tehlikeli bir yolculuğa çıkan kurye Jerry'yi Brad Pitt canlandırıyor. Sevgilisi rolünde ise Julia Roberts var.


Meksikalı (The Mexican), komedi ve gerilim unsurlarını ölçülü bir şekilde biraraya getiren sürükleyici bir film.


FÄ°LMÄ°N KONUSU


Bir mafya örgütünde kurye olarak çalışan Jerry Welbach, iki ultimatom arasında sıkışıp kalır. İlk ultimatom çetenin patronundan gelir. Emir kesindir: "Meksiya'ya git ve o silahı bana getir". Jerry'nin "Meksikalı" olarak bilinen çok değerli antika bir silahı patronuna getirmesi gereklidir. Eğer kabul etmezse tek bir seçeneği vardır: Ölmek.

Haberin Devamı

İkinci ultimatomu ise Jerry'nin kız arkadaşı Samantha vermiştir. Samantha ondan çete ile olan ilişkisni bitirmesini aksi taktirde onu terkedeceğini söyler.


Ama Jerry tercihini hayatta kalma yönünde kullanır ve Meksika'ya doğru yola çıkar. Bu arada Jerry'nin patronu silahın gelişini garantiye almak için Samantha'yı rehin alır. Ama tatlı dilli Samantha kendisini rehin alan hızlı tetikçi Leroy ile de dost olur.


NOTLAR... NOTLAR... NOTLAR


 * Filmin yapımcıları önceleri başrollerde adı fazla duyulmamış genç oyunculara yervermeyi düşünmüş. Ama sonra Brad Pitt ile Julia Roberts da karar kılınmış.


* Filmdeki ana karakterlerden biri de Brad Pitt'in canlandırdığı Jerry'nin peşine düştüğü "Meksikalı" adlı antika silah. Yönetmen Verbinski, bu silahın tasarımına ayrı bir önem vermiş. Meksikalı'nın mermi yatağı kalp biçiminde ve mücevher kutusuna benzer bir kutuda muhafaza ediliyor. Silahın üretimini Meksika Ulusal Müzesi'ndeki özgün tasarımdan yola çıkarak Neotek firması yapmış.

Haberin Devamı

*Filmin çekimleri Meksika'nın bir zamanlar küçücük bir yerleşim birimiyken birden bire gelişen Real de Catorce adlı tarihi kasabasında yapılmış. Yaklaşık 8 bin feet yükseklikteki dağlar arasında bulunan bu şehrin dünya ile tek bağlantısı 15 mil uzunluğundaki çakıl kaplı bir yol.


Real de Catorca 19'uncu yüzyılda gümüş madeni çıkarılan bir kasabaymış. Gümüş tükenince ve kasaba da kendi haline terkedilmiş. Bir kaç yıl önce Amerikalı ve Avrupalı girişimciler tarafından keşfedilmeden önce sadece 1200 kişi yaşıyormuş bu kasabada. Otel ve restaronların açılmasından sonra da bu küçücük kasaba turistlerin gözbebeği olmuş.


FÄ°LMÄ°N KÃœNYESi


Yönetmen: Gore Verbinski
Senaryo:J.H Wymann
Oyuncular:Brad Pitt, Julia Roberts, James Gandolfini, J.K. Simmons, Bob Balaban,. David Krumholtz.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!