‘Meksika biberi hapı’ 7 günde komalık etti

Güncelleme Tarihi:

‘Meksika biberi hapı’ 7 günde komalık etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2011 00:00

Zayıflamak için televizyonda gördüğü ‘Meksika biberi hapı’ndan alan Asena Karabacak, canından oluyordu.

Haberin Devamı

Üzerinde ne Sağlık Bakanlığı onayı ne de tek bir kelime Türkçe bilgi bulunan hapı içen Karabacak, bir haftada 6 kilo verip komaya girdi. Kadına, zehrin yol açabileceği ‘toksik hepatit’ teşhisi kondu.

ALTIN çilekten sonra, ‘Meksika Biberi’ hapının da bilinçsiz kullanımı halinde ölüm riskine yol açtığı ortaya çıktı. Televizyon reklamlarında gördüğü ‘Meksika Biberi’ adlı zayıflama hapını içtikten sonra komaya girip, 10 gün yoğun bakımda kalan 33 yaşındaki güzellik uzmanı Asena Karabacak, zayıflama uğruna neredeyse ölüyordu. Karabacak, fazla kilolarından kurtulmak için, bir aktardan 35 TL vererek ‘Meksika Biberi hapı’ aldı. Karabacak, üzerinde Tarım Bakanlığı ya da Sağlık Bakanlığı’nın herhangi bir onayına dair bir bilgi ve Türkçe tek satır bulunmayan kutudaki hapları kullandı.

Bir haftada 6 kilo

/images/100/0x0/55eb6373f018fbb8f8bdecda

80 kilo iken 1 haftada 6 kilo birden veren Karabacak, kendisini ölümün kıyısında, yoğun bakımda buldu. Karabacak’ın dramı, fazla kilolu kadınlar için hazırlanan ve zayıflama takıntılarına dikkat çeken Türkiye’nin ilk internet dergisi wwx.xlfashionmagazine.com’un haberine de konu oldu. Habere göre, zayıflama hapını içtikten sonra hastaneye kaldırılan genç kadına “Toksik Hepatit” teşhisi kondu. Doktoru kendisine, bu duruma ancak bir zehirin yol açabileceğini söyledi.

Organ naklinden döndü

Hastaneye geldiğinde, karaciğeri ve böbreği iflas etmek üzere olan Karabacak’ın doktorları, ailesine ‘Organ nakline hazır olun’ dedi. 10 gün boyunca yoğun bakımda uyutuldu, yaşam destek ünitesine bağlı olarak ölüm kalım savaşı verdi. Şuuru kapalı olarak getirildiği hastaneden, yaşının genç olması nedeniyle hayat savaşını kazanarak çıksa da karaciğer tedavisi halen süren Karabacak, “O kadar çok kullanan vardı ki, ben de denemek istedim. Televizyon programlarında ‘Şu kadar zamanda bu kadar kilo verdim, kilolarımı geri almadım’ şeklindeki sözlerden etkilendim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!