Mekke'de ölen 362 kişinin kimlikleri belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Mekkede ölen 362 kişinin kimlikleri belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2006 20:57

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Mekke'de şeytan taşlama sırasında hayatını kaybeden 362 kişinin kimliklerinin tespit edildiğini açıkladı.

Bakanlık sözcüsü General Mansur El Türki, Cidde'de düzenlediği basın toplantısında, ölen 362 kişinin kimliklerinin tespit edildiğini, 45 kişinin de tedavi gördüğünü söyledi.

İzdihamın 600 bin hacının bir araya geldiği bölgede yaşandığını belirten sözcü, olaydan iki dakika sonra yetkililerin müdahale ettiğini ve ambulansların derhal olay yerine gönderildiğini kaydetti.

El Türki, izdihamın taş atmaya gidenlerle sırada bekleyenler arasındaki sıkışma sonucunda meydana geldiğini ifade ederek, “Bu konu güvenlikle ilgili bir konu değil. Olayın dini boyutu var. İnsanlar, bayramın ikinci ve üçüncü günü, güneşin dik noktaya gelmesini bekliyorlar. Bu tür olaylar bu yüzden meydana geliyor” dedi.

Sözcü, bu hac dönemi biter bitmez yeni bir projeyle 4 katlı bir şeytan taşlama alanı yapılacağını, projenin 2010 yılının başında tamamlanmasıyla bu tür olayların artık yaşanmayacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!